Бернард Текпетей: Веднъж майка ми се появи на терена и ме дръпна за ръката, за да ме накара да изляза


Бернард Текпетей: Веднъж майка ми се появи на терена и ме дръпна за ръката, за да ме накара да изляза
Снимка: Ivan Ivanov/Lap.bg

1814 0

Една от звездите на Лудогорец Бернард Текпетей разказа интересни истории за началото му във футбола и трудното му начало в Европа, където е трябвало да свиква с много нови неща.

Началото, в което е трябвало да убеждава майка си за футбола

"Влюбих се в играта, когато бях много малък. Ритах всяко нещо, което прилича на топка. Осъзнах, че може би това е нещото, с което искам да се занимавам. Един треньор по футбол видя, че имам талант и каза, че ще започне да ме тренира, да подобрява качествата ми. Баща ми беше голям фен на футбола и много подкрепяше моята страст, както и сестра ми, но майка ми беше против", сподели той пред "Диема спорт".

Той допълни и любопитна история как майка му се е надявала дори да го откаже от футбола. "Веднъж тя ми беше казала, че иска да се прибера у дома бързо, но аз имах важен мач. Отправих изстрел към вратата, но майка ми се появи на терена и започна да дърпа ръката ми, за да ме извади от игрището. Но в този момент всички отбора започнаха да я убеждават, че съм най-добрия играч на терена и трябва да ме остави и постепенно започна да приема избора ми.

Уроците, които е научил в Германия

Текпетей оценява много престоя си в Германия в отборите на Шалке 04, Фортуна Дюселдорф и Падерборн, тъй като там се учи на дисциплина и доказва какво може да постигне. "Мечтата ми беше да играя футбол в Европа. Когато пристигнах в Германия, всичко беше.. как да се изразя - трагедия. Беше трудно, защото валеше сняг, а аз виждах сняг за първи път в живота си. Умираха от студ въпреки всички дрехи, които носех и трябваше да покажа най-доброто от себе си, за да заслужа място там. Но аз никога не се предавам. Баща ми вече не беше сред живите и аз исках да постигна това в негова памет. Толкова много емоции бушуваха в мен и вярвам, че така е било писано. В Германия се научих на дисциплина", заяви той.

Атакуващият играч се изказа много ласкаво за България, като смята, че  е бил много добре приет и е срещнал хора, готови винаги да му помогнат. "Две години по-късно отборът и клубът вече са част от моето семейство. Ценя ги много. Това е тим, в който всички са фокусирани само върху победата. Тази допълнителна мотивация, този начин на мислене влияе много положително на всички играчи, прави ги по-силни. Щом си тук, значи се бориш за успех. Това трябва да е единствената идея в главата ти".

А тази вечер Лудогорец се готви за мач с Фенербахче, който Дерменджиев определи за последен шанс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички