На косъм да поеме Левски... Петев с Лудогорец срещу "сините": Добър, но не отличен


На косъм да поеме Левски... Петев с Лудогорец срещу "сините": Добър, но не отличен

4259 0

Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в битка, в която всеки ще преследва своите цели. От една страна "орлите" ще опитат да се върнат на върха, а от другата "сините" се надяват да си завоюват третото място. И двата отбора са разделяни от една точка от целта преди старта на кръга.

Фаворит в мача е 11-кратният шампион на България. Това ще е и първи двубой за Ивайло Петев срещу Левски след завръщането му... а и след момента, в който пое "сините"... за няколко часа. Все пак от грозните сцени изминаха години и се насочваме изцяло към предстоящия сблъсък.

Всички мачове на Ивайло Петев срещу Левски

В двубоите, в които бившият селекционер на българския национален отбор по футбол се е изправял срещу "сините", не е имало нито един случай на равенство. Първият дуел е на 25 септември 2011 година, когато Мирослав Иванов и Емил Гъргоров носят успеха за тогавашния дебютант в елита (Владимир Гаджев временно изравнява резултата).

В следващите две срещи тенденцията се затвърждава и Лудогорец отново печели два пъти с минимална преднина. На 2 април 2012 година Иван Стоянов е героят, а на 12 ноември по-късно през същата година Станислав Генчев блести с две попадения за успеха с 2:1 (Илиян Йорданов изравнява временно резултата).

Последният двубой на Петев срещу Левски е от 18 май 2013 година, когато идва и единственият успех за столичния отбор. Единственият гол е дело на Мичел Бургзорг в последните минути от мача.

Така равносметката е, че Петев има 3 победи и 1 загуба срещу Левски. Любимите жертви на наставника в българския шампионат са Локомотив София (5 мача - 5 победи), Миньор Перник, Монтана и Ботев Пловдив (по 4 мача и 4 победи).

За Петев пък предстои мач номер 5 срещу Левски. Ключовият сблъсък от шампионата ще се състои на "Хювефарма Арена" в Разград и ще започне в 20:30 часа. Ще можете да следите дербито от Първа лига Лудогорец - Левски НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички