Без Попето, Цунами и Рикардиньо: Как ще излезе Левски срещу Лудогорец?


Без Попето, Цунами и Рикардиньо: Как ще излезе Левски срещу Лудогорец?
Снимка: Lap.bg

2070 0

Един от ключовите и за титлата, и за разпределението в евротурнирите сблъсъци от кръга несъмнено е този между Лудогорец и Левски. "Зелените" изостават с точка от лидера ЦСКА, докато "сините" имат същия пасив, но от ЦСКА 1948, който заема така желаната трета позиция.

Левски ще бъде без ключови футболисти за дуела с "орлите", като извън групата останаха Ивелин Попов, Цунами и Рикардиньо. Първите двама поради факта, че са с 8 жълти картона и нов такъв ще ги извади до края на сезона (в това число и потенциален бараж за Европа), а последният е имал леки болежки и Елин Топузаков реши да не рискува.

Какъв титулярен състав ще избере Топчо за Левски срещу Лудогорец?

Това оставя три пробойни в 11-ката за "сините". Сякаш най-сигурно е това кой ще замени левия краен бранител Цунами. Очевидният избор за тази позиция изглежда 22-годишният Патрик-Габриел Галчев, който остана неизползвана резерва в пет от последните шест мача на своя отбор, но стартира като титуляр при успеха над Локомотив Пловдив в плейофите.

За другите две освободени позиции има трима играчи, които ще се борят - всеки от тях български футболист. Илиян Стефанов отново започна да получава игрови минути след идването на Елин Топузаков и е единият вариант. Новата придобивка Асен Чандъров също може да стартира, макар и той да не получава особено сериозно игрово време.

19-годишният Марин Петков изглежда с най-добри изгеди да стартира сред 11-те. Младокът не е бил титуляр от загубата от Локомотив Пловдив в последния кръг от редовния сезон, когато бе заменен след 54 минути игра от... Илиян Стефанов. За последно той изигра пълни 90 минути за националния отбор по футбол на България срещу Унгария (27 март).

Потенциален стартов състав на Левски за Лудогорец

Ето как биха могли да изглеждат "сините": Пламен Андреев, Жереми Петри, Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Уелтън, Марин Петков, Роналдо.

Срещата започва в 20:30 часа на "Хювефарма Арена" в Разград. Ще можете да следите дербито от Първа лига Лудогорец - Левски НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички