От третия опит: Лудогорец би в контрола - две греди и изпусната дузпа попречиха на поляци


От третия опит: Лудогорец би в контрола - две греди и изпусната дузпа попречиха на поляци
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5598 0

Българският шампион Лудогорец записа първи успех на подготвителния си зимен лагер в Турция, след като до този момент имаше две равенства. "Орлите" спечелиха с 2:1 срещу полския Висла Плоцк в двубой, който се изигра на две полувремена от по 60 минути!

Безспорно по-атрактивната част бе първата, когато паднаха и три попадения. Едно от тях бе дело на "забравен от Бога" бразилец, вкарал дебютен гол за Лудогорец след... над 3 години (ВИДЕО). Той се разписа след асистенция на Кирил Десподов в 25-ата минута. 

5 минути преди това пък отново футболист номер 1 на България за 2021-ва година бе в основата на първото попадение. Тогава той стреля добре от пряк свободен удар и след нетолкова убедителна намеса от вратаря на Висла Плоцк Елвис Ману довкара избитата топка в опразнената врата.

Поляците успяха да намалят изоставането си още през първото полувреме (29'), като бяха и съвсем близо до това да изравнят резултата, тъй като в 41-ата минута последва остро подаване в наказателното поле на Лудогорец и Терзиев протегна крак, за да пресече паса, но вместо това насочи топката към своята врата. Тя преодоля Падт, но за негова радост се спря в напречната греда на вратата му.

През второто полувреме почти изцяло бяха променени и двата състава, а головите възможности бяха далеч по-малко. Безспорният момент на частта бе в 95-ата минута. Тогава поляците центрираха от пряк свободен удар в наказателното поле на разградчани, топката бе отбита, а след изстрел от границата на наказателното поле тя се отклони в ръката на играч на Лудогорец и главният съдия посочи бялата точка

С изпълнението на дузпата се нае Душински. Той насочи топката нелошо, но 16-годишният вратар от школата на Лудогорец Умут Хабил успя да се разтегне максимално и да спаси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-силно в първите минути, а Кирил Десподов се отличи с много добър пробив, справяйки се с няколко противникови футболисти, но в последния момент преди да се отскубне в наказателното поле, бранител му отне топката.

Секунди след това обаче поляците отговориха с много мощен удар от далечна дистанция. Той обаче бе в обсега на вратаря Падт, който изби, а впоследствие не се стигна до нова опасност пред вратата му.

Около 20-ата минута гостите направиха груба грешка и подариха топката на "орлите" в собственото си поле. Десподов се зае с бързата контраатака, но съдията отсъди нарушение срещу него на границата на наказателното поле, въпреки че изглеждаше сякаш бранителят на Висла играе с топката.

20' - 1:0! Самият Десподов стреля от пряк свободния удар. Вратарят на Висла успя да спаси с една ръка, но не го стори особено убедително, тъй като топката се озова точно на пътя на Елвис Ману, който на опразнена врата бутна топката в мрежата.

25' - 2:0! Само пет минути по-късно Десподов центрира отлично от дясното крило и намери в наказателното поле Жуниор Брандао. Той не осъществи най-добрия контакт с глава с топката, но въпреки това отблизо успя да преодолее вратаря на Висла.

29' - 2:1! Добра игра на тъчлинията и подаване към Волски в наказателното поле. Той успя да си нагласи топката и да отправи много прецизен изстрел, с който преодоля Падт. Сякаш Карничник можеше и трябваше да се справи по-добре в случая в отбраната на "орлите".

В 41-ата минута от срещата поляците бяха близо до това да наваксат напълно изоставането си. Остро подаване в наказателното поле на Лудогорец и Терзиев протегна крак, за да пресече паса, но вместо това насочи топката към своята врата. Тя преодоля Падт, но негова радост се спря в напречната му греда.

В следващия четвърт час двата отбора не създадоха опасни положения за гол, като футболистите на Висла често прибягваха до центрирания в наказателното поле. Лудогорец опитваше с повече комбинации и на малко разстояние.

В 59-ата минута Десподов осъществи двойно подаване с Ману, а след това комбинира и с Чибота в наказателното поле. Той се отличи със страхотно обръщане, след което стреля отблизо с ляв крак, но вратарят на Висла се отличи с феноменално спасяване с една ръка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от полувремето нямаше по-сериозни ситуации за гол пред някоя от двете врати. Изпълнителните на терена и за Лудогорец, и за Висла бяха почти изцяло заменени и това позволи на почти всички на терена да бъдат свежи.

В 77-ата минута "орлите" изостриха събитията на терена с отличен пробив отляво в наказателното поле на поляците. Последва и успоредно на голлинията подаване, при което обаче бранител на Висла успя да изчисти топката силно напред.

В 90-ата минута новотоо попълнение в нападението на Лудогорец Спас Делев получи удобна топка на границата на наказателното поле, но след лъжливото му движение пространство пред него почти нямаше и ударът му бе блокиран току преди да се наложи на стража да спасява вратата си.

5 минути по-късно Висла центрира в наказателното поле на Лудогорец от пряк свободен удар. Топката бе избита, а от границата на наказателното поле Жоржиньо стреля силно. След рикошет в ръката на Сотириу пък бе отсъдена дузпа.

Душински се нае с изпълнението на дузпата, но вратарят на Лудогорец Умут Хабил хвана майсторски удара, а след намесата на 16-годишния страж топката се отби и в страничния стълб.

В последните секудни от двубоя Спас Делев стреля опасно от пряк свободен удар, но изстрелът му бе умело спасен, а това бе и последният момент за мача.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В предишните си два мача в Турция "орлите" записаха две равенства - 1:1 с Висла (голът бе дело на Сотириу) и зрелищно 3:3 с Волфсбергер (точни бяха Ману, Марин и Чибота).

Отборът на Плоцк е малко по-напред в подготовката си и е изиграл три мача, регистрирайки три Х-са: 1:1 с Нефтчи Баку, 0:0 с Рубин Казан и 2:2 с Раднички 1923.

За Лудогорец Първа лига се подновява на 13 февруари с гостуване на Арда Кърджали (отложен мач от 4-ия кръг), а след това предстои визита на Черно море (20.02.) и домакинство на Славия (26.02.)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички