Лудогорец пребори корави черногорци при старта на европохода си


Лудогорец пребори корави черногорци при старта на европохода си
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5206 0

Родният шампион Лудогорец започна с труден успех европейската си серия от мачове. „Орлите“ сразиха с 2:0 черногорския шампион Сутиеска в първи мач между двата отбора от първия квалификационен кръг в Шампионска лига.

Първият гол в топлата вечер в Разград падна в 74-ата минута, когато Алекс Сантана на празна врата нямаше как да сбърка и порази вратаря на черногорците.

В добавеното време на мача пък Матиас Тисера удвои актива на „орлите“ и направи сякаш реванша в Подгорица следващата седмица по-лек за родния тим.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Напълно по предварителните очаквания разградчани започнаха по-активно, но това в първите пет минути се отчиташе само с владеене на топката. В петата гостите стигнаха до ъглов удар след нескопосано изчистване от Вердон, но след него не последва нищо интригуващо за Сутиеска.

В рамките на 120 секунди, между петата и шестата минута, "орлите" на два пъти стреляха силно от дистанция, но опитите на Текпетей и Сантана бяха неточни.

В 19-ата минута Пиерос Сотириу отправи първия сериозен удар посока черногорския страж Гилен. След фаул кипърецът стреля мощно, а вратарят на "плавите" едва с една ръка блокира удара му. В 25-ата пък Пластун отправи удар с глава при ъглов удар, но топката спря зад напречната греда на гостите.

Пет преди края на първото полувреме пък Лудогорец стигна до отлична възможност, която бе профукана от Доминик Янков. Текпетей центрира отляво, а защитник на гостите с глава опита да изчисти. Вместо това, топката попадна на гърдите на Янков, след което българинът трябваше от десетина метра да нацели вратата на Гилен, но вместо това я прати над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три след подновяването удар на Сотириу от свободен удар беше спасен, а в 51-ата Тучевич от гостите застраши за пръв път вратата, пазена от Серджио Падт. Ударът на халфа на Сутиеска от пряк свободен удар беше избит с една ръка от нидерландския страж.

Постепенно "орлите" продължаваха да налагат териториален натиск спрямо черногорците, а в 57-ата Гилен трябваше да спасява удар на Доминик Янков от малък ъгъл. В 66-ата пък Рик и Текпетей комбинираха добре, за да може вторият да бъде изведен в наказателното на гостите. Той опита да даде успореден пас за Сотириу, но топката остана зад нападателя на разградчани. 

В 69-ата българинът в състава на Сутиеска - Юлиан Ненов, даде успореден пас в наказателното поле за Алхариш, но до завършек не се стигна. 

Малко преди да оставаше четвърт час до края на мача шампионът на България откри резултата. Това се случи след ъглов удар, а топката беше насочена към Недялков. Капитанът я атакува, но стражът на Сутиеска отби изстрела му, но така, че кълбото да попадне у Алекс Сантана, който нямаше как да сбърка на празна врата - 1:0.

В добавеното време на срещата изящен пас на Сантана намери Каули в наказателното поле на гостите от Никшич, за да може Тисера от 12 метра да матира за втори път стража на Сутиеска.

Реваншът в Подгорица е след седем дена.

СЪСТАВИТЕ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 4. Сисиньо, 24. Вердон, 32. Пластун, 3. Недялков (к), 8. Гонсалвеш, 7. Сантана, 64. Янков, 73. Рик, 19. Сотириу, 37. Текпетей

Треньор: Анте Шимунджа

Сутиеска: 1. Гилен (к), 27. Щиепович, 4. Рудович, 15. Дринчич, 3. Гривич, 8. Матанович, 6. Кръстович, 10. Ераковиц, 11. Тучевич, 77. Алхараиш, 94. Ненов

Треньор: Матия Савович

Лудогорец - Сутиеска по ТВ: Къде да гледаме старта на "орлите" в Европа?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Лудогорец - Сутиеска!

ПРЕДИ МАЧА

"Орлите" направита добра лятна подготовка, записвайки победи над Струмска Слава и австрийския Блау-Вайс Линц, преди да направят равенство с Гройтер Фюрт. Последва класическа загуба от Ференцварош, но "зелените" бързо се реваншираха с успех със същия резултат над деветкратния шампион на Германия Нюрнберг.

Старши треньорът Анте Шимунджа бе категоричен на пресконференция си, че мачът с черногорския шампион ще бъде труден за неговия отбор. "Да, бих казал, че разузнахме Сутиеска. Написахме си домашното. Имаме информация за съперника и очаквам максимално усилия от нашия тим. Знаем, че мачът ще е много труден. Все пак това е Шампионска лига и ще влезем с максимално уважение към съперника".

"Всички са максимално концентрирани. Ние уважаваме Сутиеска, има два мача, не мога да кажа, че ще решим всичко още в първия. Вярваме в себе си и в качествата ни. Най-важното е какво ще покажем ние", добави още той, като поясни, че Кирил Десподов не е готов за пълни 90 минути.

*Реваншът е седмица по-късно, отново във вторник  (12 юли) от 22:00 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички