В шоу на Бернард Текпетей: Лудогорец с трета победа, надигра чехи (ВИДЕО)


В шоу на Бернард Текпетей: Лудогорец с трета победа, надигра чехи (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

1825 0

Родният гранд Лудогорец победи с 3:1 Сигма Оломуц в четвъртата си контрола от зимната подготовка в Турция. Това е трета победа за разградчани, като има само една загуба срещу Теплице.  Сигма Оломуц е на пето място в елита на Чехия, но изостава на цели 22 точки от лидера Спарта Прага.

И трите попадения дойдоха след красиви изпълнения на разградчани. Бернард Текпетей, който записа много силен мач. Почти всяка атака минаваше през него и създаде немалко положения. Квадво Дуа вкара в 34', а Рик Джонатан в 87'. Юлиш изравни за чехите в 18'

През втората част избухна и скандал, след като Текпетей бе обиден, а самият играч побесня и за кратко дори напусна терена. СЛед това се завърна, но официална причина за обидата не стана ясна.

Последната проверка на „орлите“ по време на лагера в южната ни съседка е срещу Млада Болеслав на 3 февруари. Седмица по-късно тимът на Георги Дерменджиев се изправя срещу ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата на страната.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец записа първи точен удар само секунди, след като изтече първата минута на срещата. Бърнард Текпетей напредна и от границата на наказателното поле стреля - в целта, но твърде слабо.

ГОЛ! Именно ганаецът откри резултата в полза на разградчани 8 минути по-късно. Бързоногото крило умело дриблира покрай двама противникови защитници, откри си позиция и с ляв крак не остави шанс на стража на Сигма.

В 18' "орлите" не бяха достатъчно концентрирани в защита при едно статично положение. След центриране от корнер топката бе отклонена на близката греда, а там Лукаш Юлис нямаше как да пропусне от близко разстояние.

Лудогорец продължи с по-активни действия на сезона, като в главната роля бе Текпетей - почти всяка интересна атака минаваше през него. В 33' удар от играч на Сигма не бе достатъчно силен и не затрудни Падт. В последвалата атака разградчани успяха да върнат преднината си. Основна роля имаше Текпетей, който напредна отдясно и влезе в наказателното поле. Там намери Квадво Дуа, който само постави крак, за да вкара за 2:1.

До края на полувремето така и нямаше повече опасности пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по-активно за българския отбор. Две минути след подновяването на играта Текпетей опита удар от центъра на терена, с който да прехвърли вратаря, но топката мина близо до напречната греда.

Малко след това ганаецът получи жълт картон, след като влезе в пререкания с противников играч. А веднага след това дори напусна терена, отивайки към скамейката, обиден. Останаха съмнения, че е било на расова основа. В крайна сметка - се върна на терена и продължи двубоя.

В 58' именно той видя свободно пространство и опита удар по диагонола, който премина много близо от левия страничен стълб на Сигма. Следващото интересно положени дойде чак в 77', когато Тодор Неделев стреля от фал - опасно, но стражът изби топката. 3 минути преди края удар на Рик Джонатан от дъгата на наказателното оформи крайното 3:1.

Състав на Лудогорец:

Серджио Падт, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Аслак фон Витри, Сон, Якуб Пьотровски, Педро Нареси, Тодор Неделев, Квадво Дуа, Бернард Текпетей, Кайо Видал

Лудогорец - Сигма Оломуц по ТВ: Къде да гледаме мача?

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

Тимът на Георги Дерменджиев записа две победи и една загуба до момента:

  • 24.01. Лудогорец 3:0 Олимпия Любляна
  • 27.01. Лудогорец 3:1 Ракув
  • 30.01. Лудогорец 1:3 Теплице

Георги Дерменджиев

Сигма Оломуц е на пето място в елита на Чехия, но изостава на цели 22 точки от лидера Спарта Прага. Досега отборът регистрира един успех и едно поражение в приятелските си срещи:

  • 20.01. Сигма Оломуц 3:2 Простейов
  • 24.01. Сигма Оломуц 0:2 Кромериж

*След днешната проверка Лудогорец ще има само още една - на 3-ти февруари срещу Млада Болеслав (17:30 часа). На 10-и пък е първият официален мач за 2024-та година - финалът за Суперкупата на България срещу ЦСКА 1948.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Официално: Лудогорец с една сделка - "два заека" - единият е аут, другият е "уловен"

Твърдение: Лудогорец е продал Доминик Янков за 7-цифрена сума в евро

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички