И по-сложно второ полувреме не попречи на Лудогорец да мине през полския шампион (ВИДЕО)


И по-сложно второ полувреме не попречи на Лудогорец да мине през полския шампион (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2643 0

Лудогорец постигна победа и във втората си контрола в Турция. Разградчани победиха с 3:1 полският Раков Ченстохова. Опонентът на разградчани в днешния мач заема четвърто място в шампионата на Полша, а миналия сезон бе шампион.

Попаденията в срещата паднаха в първите 8 минути на двубоя. Лудогорец поведе още във 2' чрез Квадво Дуа. Раков изравни благодарение на гол на Анте Църнац в 5', за да може три минути по-късно Аднан Ковачевич да си отбележи автогол. Рик Джонатан пък реализира третия гол за Лудогорец във втората минута на добавеното време на срещата за крайния успех.

През второто полувреме поляците бяха по-активни, като нацелиха греда и не бе зачетено тяхно попадение. Това обаче не притесни "орлите", които се справиха с останалите положения в защита.

В първата си проверка, играна преди дни, Лудогорец победи Олимпия Любляна с 3:0. Българският шампион вкара и трите гола през първото полувреме, като заслужено победи, доминирайки през целия двубой.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста динамично, като за 8 минути бяха отбелязани 3 гола! Разградчани започнаха по-активно и преди да минали и 2 минути игра поведоха в резултата. "Орлите" организираха постепенна атака, при която Сон изведе Кайо Видал отляво, а той продължи към Дуа - отблизо разстояние не остави шанс на вратаря Ковачевич да спаси.

Преднината им обаче не се задържа дълго и в 5' полският отбор отговори на предизвикателството. Нападателят на Раков преодоля Вердон и стреля с левия крак за 1:1.  3 минути след това Текпетей бързо напредна отдясно и подаде в наказателното поле, като Аднан Ковачевич вместо да изчисти прати топката в своята врата.

В 12' Кайо Видал завърши индивидуален пробив с удар от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата. 7 минути след това положението Ракув можеше отново да изравни, но бранител блокира удара.

В 25'  Чебула центрира топката на втора греда в наказателното поле на Лудогорец, а Фран Тудор засече от воле, но Серджио Падт отрази. Въпреки че поляците опитваха да осъществят натиск, малко преди края на полувремето Лудогорец бе близо до трети гол. След избита топка от Фон Витри, тя се оказа точно пред Якуб Пьотровски, но полякът нацели гредата, като това бе огромен и необясним пропуск от него.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не започна особено обещаващо, като началните му минути бяха скучни и в спокойно темпо без опасности. Георги Дерменджиев пусна в игра Симон Слуга, Рик Джонатан и Руан Крус на местата на Серджио Падт, Кайо Видал и Бърнард Текпетей.

По-добрите положения бяха за поляците, като в 63' след статично положение Матей Родин се разписа, но попадението не бе признато заради засада. В 69' Раков изпусна още една възможности, когато Слуга отрази удар на Драхал. Десетина минути преди края Ерик Отиено  центрира за Петер Барат. Той стреля от близка дистанция с глава, но топката се отклони в напречната греда.

Въпреки тези положения в самия край на двубоя Рик Джонатан реши всичко с трети гол за разградчани.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 24. Оливие Вердон, 4. Диниш Алмейда, 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон, 6. Якуб Пьотровски, 30. Педро Нареси, 88. Тодор Неделев, 9. Квадво Дуа, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо Видал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Освен това - Лудогорец уреди още един приятелски мач по време на зимната си подготовка. "Орлите" ще се изправят срещу чешкия гранд Сигма (Оломоуц).

Срещата е насрочена за сряда (31-ви януари) от 16:00 часа (българско време). Това ще бъде и предпоследната контрола за възпитаниците на Георги Дерменджиев в Турция.  Преди това Лудогорец ще играе и чешкия Теплице (30 януари). Двубоят срещу Шахтьор (Донецк) бе отменен заради лошо време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички