Лъчо Танев посочи най-голямата трудност около гръмкия трансфер на Лудогорец


Лъчо Танев посочи най-голямата трудност около гръмкия трансфер на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1809 0

Българският футболен агент Лъчезар Танев е съдействал за трансфера на Франко Русо от Майорка в Лудогорец. Той споделя някои подробности от сделката на разградчани, както и кое е било най-сложното, за да се уреди подписа му.

"Работим с Лудогорец и Майорка по този трансфер още преди Коледа. Знаете, че откакто братя Домусчиеви влязоха в Лудогорец, ние винаги сме работили заедно и коректно. Аз съм в отлични отношения и с Пабло Ортелс, който е спортен директор на Майорка. Това също помогна много", сподели Танев пред "Мач Телеграф".

"По принцип Франко Русо не беше в трансферната листа на Майорка и те нямаха планове да го продават. Той може и да не беше титуляр, но те играят с трима в защита и за него често имаше минути. Но след като се откри възможността за трансфер в България, започнахме преговорите. По-сложно беше да накараме един футболист, който играе в Ла Лига, който живее на красиво място като Майорка, да отиде, с цялото ми уважение, в българското първенство. Но той се впечатли от това, че отива в отбор, който е шампион и който се бори за трофеи. Който участва силно в евротурнирите", допълни още той.

Танев категорично отрече твърденията, че бранителят ще взима по 40 хиляди евро месечно при разградчани. "В Лудогорец си има таван на заплатите. Не искам да влизам в подробности и да казвам конфиденциална информация. Само ще кажа, че сумата е надолу". А какви бяха първите думи на Русо като играч на Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички