Сисиньо: България няма традиции във футбола, имах късмет с Лудогорец


Сисиньо: България няма традиции във футбола, имах късмет с Лудогорец
Снимка: ludogorets.com

1801 0

Една от големите звезди на Лудогорец - Сисиньо, напусна разградчани в търсене на ново приключение. Бразилският защитник подписа с Баия от своята родина след 7-годишен период в България.

Пред новия си клуб той разкри причината да се задържи в родния гранд, определяйки нивото на футбола в България като неособено високо, за разлика на това при "орлите".

"Прекарах 7 години навън, но топката е съща. Така че вярвам, че възможно най-скоро, щом вляза във форма и треньорът реши, ще мога да помогна на отбора да успее", коментира Сисиньо пред клубния уебсайт на Баия и продължи, разкривайки за обстановката у нас.

"Това, което ме задържа толкова години в България беше амбицията и желанието да играя в евротурнирите на най-високо ниво. България не е футболно величие и няма традиции в световния футбол.

Радвах се, че ще играя в нов отбор, който се разви много, а и проектът беше много добър. Когато трябваше да премина там от Сантош, говорих с бразилците в България, които ми казаха, че отборът е много добър и има отлични планове за в бъдеще. Това ме заинтригува. Имах щастието на играя в Шампионската лига и шест години поред в Лига Европа", допълни още той.

Ето сумата, която "орлите" получават от продажбата на Сисиньо

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички