Лудогорец запази главата на Дерменджиев... засега


Лудогорец запази главата на Дерменджиев... засега
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1733 0

Лудогорец се класира за четвъртфиналите за Купата на България след като на свой терен победи Берое с 1:0. Общият резултат от двата мача е 2:2, но голът на чужд терен осигури класирането на отбора на Георги Дерменджиев.

Треньорът бе заплашен от уволнение при провал срещу тима от Стара Загора, но засега може да е спокоен за мястото си в Разград.

В герой за своя отбор се превърна Кишада, който в 8-ата минута вкара единственото попадение. Заралии пък останаха с човек по-малко още в 14-ата минута, когато Валдемар Боровский получи втори жълт картон.

Домакините се хвърлиха от самото начало да заличат негативния баланс от първата среща, която Берое спечели с 2:1.

Логичното се случи в 8-ата минута, когато Марселиньо пусна много добър пас към Михаил Александров. Той центрира в наказателното поле на Берое, Боровский блокира добре Мисиджан, но топката попадна в непокрития Кишада, който вкара топката в десния ъгъл на вратата на Благой Макенджиев. 

Берое получи своя шанс да се върне в мача в 39-ата минута. Тогава Самир Аясс свали с глава топката към Салим Керкар, който излезе на добра позиция, но стреля в страни от левия стълб на вратата на Владислав Стоянов.

При ответната атака Лудогорец получи добра възможност да удвой преднината си, но Макенджиев изби удара на Ешпиньо.

Лудогорец не свалиха оборотите и опитаха да стигнат до бърз гол след подновяване на играта. На два пъти добра възможност за гол се отвори пред Марселиньо, но изстрелите му бяха неточни и минаваха покрай вратата на гостите.

Берое също се стараеха да се върнат в мача, но домакините затваряха добре опитите им за пробив, а ударите, които отправяха бяха спасявани безпроблемно от Владислав Стоянов.

Така голът на Кишада бе достатъчен за шампионите да продължат защитата на титлата си, достигайки до четвъртфиналите, където ще се изправят срещу отбора на Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички