Лудогорец загрява за Стяуа срещу лидера в "А" група


Лудогорец загрява за Стяуа срещу лидера в "А" група
Снимка: БГНЕС

1189 0

Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в най-интересния сблъсък от петия кръг на "А" група. Шампионите, които стартираха колебливо кампанията, сега ще се опитат да стопят преднината на "червените" на върха в класирането. В момента разликата между двата отбора е точно 3 точки.

Разградчани обаче няма да мислят само за днешния сблъсък, който не решава генерално ситуацията в първенството. Лудогорец се притеснява за далеч по-важния мач със Стяуа от плейофите на Шампионската лига. Разградчани гостуват на тима от Букурещ във вторник.

Именно заради двубоя със Стяуа треньорът на шампионите Георги Дерменджиев ще направи куп промени в стартовия си състав. По предварителни очаквания Лудогорец ще играе в много различна единайсеторка, от тази, която преди няколко дни победи Ботев Пд с 3:1 в мач за Суперкупата на страната.

Твърдо аут от мача са трима от крайните бранители - Йордан Минев, Браян Ангуло и Витиня. Първият имаше поредица от травми и още не е възстановен.

"Не знам кога ще ми мине. Силно се надявам болките ми скоро да минат", коментира националът пред "7 дни спорт".

Браян Ангуло лекува разтежение, докато Витиня е с фрактура на пръст на десния крак. Почти сигурно почивка ще получат Мишо Александров, Роман Безяк и Светослав Дяков. Все още не е ясно дали Козмин Моци ще играе, но е по-вероятно Георги Дерменджиев да рискува с Георги Терзиев, който се нуждае от игрова практика. Най-новата покупка на шампионите Юнес Хамза е готов за по-сериозни натоварвания, но той ще остане на пейката, а атаката ще води Жуниор Кишада.

В лагера на ЦСКА също има интересни промени. Очаква се наставникът на червените Стойчо Младенов да се завърне след наказание и вече ще може да води отбора си от пейката. Той обмисля дали да хвърли като титуляр новия си играч Тони Кукоч. Словенският ляв бранител пристигна в ЦСКА преди броени дни от италианския Бреша. Заради проблемите на "армейците" от началото на сезона в тази зона не е изключено Кукоч да започне дори от първата минута, нищо че не е играл с отбора. В състава се завръща и един от най-опитните - Александър Тунчев, той ще си партнира в отбрана с капитана Валентин Илиев.

Нападението на "армейците" ще води румънецът Серджиу Буш, който се очерта като голмайстор на "червените" от началото на сезона. Той ще бъде подкрепян по крилата от Неманя Милисавлевич и Антон Карачанаков. Стойчо Младенов обаче ще заложи на повече сигурност в средата на терена и заради това ще пусне Стивън Сънди и Еденилсон Бергонси като опорни халфове, а пред тях ще е Маркиньос.

Вероятни състави:

Лудогорец: Чворович, Шоко, Мантула, Терзиев, Кайсара, Ешпиньо, Златински, Анисе, Вандерсон, В. Мисиджан, Кишада

ЦСКА: Дивиш, Попов, Илиев, Тунчев, Кукоч, Бергонси, Сънди, Карачанаков, Маркиньос, Милисавлевич, Буш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички