Лудогорец взе много ценен успех срещу Андерлехт преди реванша в Брюксел (ВИДЕО)


Лудогорец взе много ценен успех срещу Андерлехт преди реванша в Брюксел (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

10905 0

Лудогорец записа изключително ценен успех в първия мач от 1/16-финалите в Лигата на конференциите, надборвайки белгийския Андерлехт с 1:0. Точен за родния шампион беше Игор Тиаго след девет минути игра, а хората на Анте Шимунджа може да съжаляват, че не взеха по-голям превес, след като създадоха редица положения пред вратата на гостите.

Те, от своя страна, успяха да нацелят гредата на Серджио Падт през първото полувреме, а в края на срещата Раман пропусна да накаже много груба лудогорска грешка, след което Падт спаси.

Реваншът от третия по сила турнир между двата отбора ще се играе на 23-и февруари от 19:45 часа българско време.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-активно срещата от своя съперник, но пропуски направиха Тиаго и Текпетей в първите пет минути в Разград. Домакините разнообразяваха нападенията си, които трудно бяха спирани от Андерлехт.

В деветата Лудогорец поведе в резултата, след като Кирил Десподов центрира много добре топката в наказателното поле на госта, а Игор Тиаго с глава я прати в мрежата на белгийците за 1:0.

Video edited on Kapwing

Устремът на Лудогорец поспадна в хода на първата част, а Андерлехт започна да държи повече топката, но не създаваше опасности пред вратата на Падт. След 30 минути игра гостите на два пъти имаха условия да изравнят, но първият удар на Драйър не намери целта, а секунди по-късно шут на Диавара беше блокиран от играч на разградчани.

В 38-ата Тиаго сви топката към Текпетей, който шутира от движение, но неточно, а при следващата атака Слимани с глава не успя да прати топката в опразнената лудогорска врата.

В 40-ата пък Текпетей шутира през бранител на Андерлехт, но не затрудни Вербрюген.

В добавеното време на първото гредата спаси Лудогорец, след като Андерс Дрейер стреля по диагонала, но топката се отби в десния стълб на Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите си минути втората част не видя нещо опасно от двата отбора, които не показваха и пресиращи действия.

В 71-ата минута от двубоя резервата Раман имаше добър шанс да стреля към българската врата и го направи, но не намери целта. Гостите от брюкселското предградие задържаха повече топката и притиснаха Лудогорец, като "орлите" трябваше да се защитават.

В 85-ата Франко Русо направи много груба грешка и пропусна да отиграе топката, а Раман я догони. Нападателят стреля, но Серджио Падт направи изключително важно спасяване, за да не допусне попадение във вратата си.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Витри, Пластун, Русо, Групер, Кафу, Нонато, Нареси, Десподов, Текпетей, Тиаго

Андерлехт: Вербрюген, Сардела, Вертонген, Дебаст, Мурило, Весхарен, Диавара, Арнстад, Драйър, Стройкенс, Слимани

Лудогорец - Андерлехт по ТВ: Къде да гледаме 1/16-финала от Лигата на конференциите?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец се завърна към официалните мачове с нетолкова убедителен успех в Първа лига срещу Спартак Варна (с 2:1). Ясно е обаче, че мотивацията на "орлите" в Европа е съвсем различна. Единствените поражения в европейските клубни турнири у дома за Лудогорец през този сезон са срещу Бетис и Динамо Загреб.

Трябва да отбележим обаче, че единствената им предишна среща с белгийския клуб у дома бе загуба с 1:2 от Антверп. Днешният сблъсък пък е първи за "орлите" след груповата фаза в Европа от сезон 2019/20.

Андерлехт кара тежък сезон и е едва 10-и в Белгия със само 34 точки (28 по-малко от лидера Генк), но трябва да се отбележи, че отборът е в подем и е записал 3 победи и 1 равенство в последните си 4 двубоя в шампионата.

Това може да им послужи като още по-голяма мотивация и ще се целят в силно представяне в Европа, където през сезон 2016/17 играха четвъртфинал за последно (в Лига Европа). Единственото им поражение в европейските клубни турнири далеч от дома през тази кампания е от Уест Хям през октовмри (3 победи и 1 равенство в другите мачове). Освен това са в серия от 4 поредни мача без загуба като гост във всички турнири (отново 3 победи и 1 равенство).

Очакват се и малко попадения, след като само един от последните им 8 двубоя като гост вижда над 2,5 попадения.

Игор Тиаго реализира вторите голове във всеки от последните два официални мача на Лудогорец, като и двата завършват при 2:1. Андерс Драйър пък вкарва за Андерлехт след 80-ата минута и в двата им последни мача.

Трябва да се отбележи и че Андерлехт е допуснал само един гол през първото полувреме, откакто се завърна към официалните срещи след Световното първенство (2 победи и 7 равенства като резултати на полувремето).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички