Лудогорец взе изключителен аванс и е на 90 минути от групите в Шампионска лига


Лудогорец взе изключителен аванс и е на 90 минути от групите в Шампионска лига

6559 0

Лудогорец направи решаваща крачка за влизане в груповата фаза на е на Шампионска лига. Българският шампион стигна до убедителен успех с 2:0 над шампиона на Чехия Виктория Пилзен и е фаворит за класиране напред преди реванша след седмица.

В днешният двуох аванс за българския тим даде Козмин Моци. След като Кафу изработи дузпа румънецът стреля точно в 51'. 13 минути по-късно Върджил Мисиджан удвои и даде ключов аванс от 2 гола на "орлите".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с преимущество за българския шампион, а в 8' вратарят на гостите спаси удар на Натанаел. В 12' от пряк свободен удар Виктория получи първия си шанс за опасно положение, но Марселиньо успя да избие в корнер - без сериозни опасности в първите 15 минути на двубоя.

В 21' "орлите" получиха отличен шанс да поведат. Акция между Саша и Дякос премина през Марселиньо, който с отличен пас изведе Вандерсон в пеналтерията. Бразилецът обаче, вместо да стреля, реши да лъже един, а след това още двама играчи. В крайна сметка, топката му беше отнета, а Лудогорец пропиля страхотен шанс за гол.

14 минути по-късно Мисиджан едва не откри резултата. Той изненадващо стреля отдалеч и Козачик не реагира добре, но пък нямаше кой да засече отбитата от вратаря топка.

В 37' чехите получиха отличен шанс, като Дюриш беше изведен пред наказателното поле. В решаващ момент обаче Моци успя да блокира удара и спаси своите от сигурен гол. Малко по-късно отличен пробив Копич успя да нахлуе в наказателното поле и центрира в малкия пеналт. В последния момент Стоянов успя да избие с лявата си ръка и след това атаката на Виктория не се получи.

В последните минути Лудогорец натисна в търсене на попадение, но такова така и не дойде - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' Кафу нахлу в наказателното пое и успя да принуди Хубник да го фаулира - Клатенбърг отсъди веднага дузпа, а Козмин Моци беше точен - 1:0 за шампионите!

В 64' последва ново попадение за българския шампион. Защитата на Виктория беше матирана, след като Кафу излезе от наказателното поле и увлече защитник. Това обаче освободи пространство за Мисиджан, който получи отлично подаване от крилото. Холандецът овладя по отличен начин, обърна се и препарира вратаря - 2:0.

СЪСТАВИТЕ

Георги Дерменджиев реши да остави Джоуди Лукоки на резервната скамейка, а на негово място пусна включилия се отлично срещу Цървена звезда Върджил Мисиджан. До Светослав Дяков отново застава Лукаш Саша, а в сърцето на отбраната до Козмин Моци е новото попълнение Паломино.

Виктория пък търси трето в историята си участие сред най-добрите тимове в Европа.

Лудогорец ще търси попадение номер 100 в евротурнирите довечера в двубоя, но и равен резултат на нула ще удовлетвори "орлите".

Шампионът ни вече знае как се бие Виктория, след като победи чехите в контрола в Турция през януари. Тогава "зелените" се наложиха с 2:1 над този съперник.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!

СЪСТАВИТЕ

Георги Дерменджиев реши да остави Джоуди Лукоки на резервната скамейка, а на негово място пусна включилия се отлично срещу Цървена звезда Върджил Мисиджан. До Светослав Дяков отново застава Лукаш Саша, а в сърцето на отбраната до Козмин Моци е новото попълнение Паломино.

ЛУДОГОРЕЦ – ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН)

Последен плейоф за влизане в Шампионска лига

СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Натанаел, Моци, Паломино Минев, Дяков, Саша, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан

Треньор: Георги Дерменджиев

ВИКТОРИЯ: Козалик, Хейда, Матейо, Хубник, Лимберски, копич, Дуриш, Хрошовски, Коварик, Бакош, Хромад

Треньор: Роман Пиварник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички