Лудогорец ще гони гол 100 в Европа днес


Лудогорец ще гони гол 100 в Европа днес
Снимка: БГНЕС

1137 0

Днес Лудогорец ще трябва да направи крачка към ново уча­стие в групите на Шампион­ската лига. Разградчани се из­правят тази вечер в 21:45 ча­са на стадион "Васил Левски" срещу Виктория Пилзен. Плейофът ще бъде предаван пряко no bTV Action.

Четирикрат­ният чешки първенец, който е еквивалент на Лудогорец в своята страна, пък ще опита да си осигури трето влизане сред най-добрите 32 отбора в Европа.

Лудогорец като Барселона?

По пътя към обетованата земя на Лудогорец ще е необходимо да пребори един от големите си страхове - силовите тимове. Досега в пре­дишните си две участия в та­зи фаза на турнира разградча­ни имаха за съперници отбо­ри, които играят по-отворен футбол и нямат толкова здра­ви физически футболисти.

Виктория Пилзен обаче е друг тип тим. Те притежават са­мо чешки и словашки играчи, заради което стилът им на игра е типичният за тези страни. През януари Лудого­рец се убеди в това по време на контролата между двата тима в Турция, която бе спе­челена с 2:1 след голове на Марселиньо и Саша.

Дерменджиев категоричен: Сега имаме повече опит и повече отговорности

В Европа разградчани веднъж имаха насреща си по­добен съперник - Черноморец Одеса през сезон 2013/14. И точно мачовете с украинци­те се оказаха едни от най-тежките за орлите в Лига Ев­ропа. С големи трудности, въ­преки по-високата си класа, Лудогорец победи 8 Одеса, а в София направи 1:1, пише "Тема спорт".

В плейофа днес шампионите ще гонят и стотния си гол в европейските клубни турни­ри. До момента те са реали­зирали 99, като 11 от попаде­нията са паднали през тази кампания.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички