Лудогорец в Шампионска лига: “Орлите” с резил в Косово на старта (ВИДЕО)


Лудогорец в Шампионска лига: “Орлите” с резил в Косово на старта (ВИДЕО)
Снимка: Фейсбук страница на Лудогорец

10589 0

Скромният шампион на Косово, който разчита основно на местни и албански футболисти - ФК Балкани, победи с 2:0 Лудогорец в първия двубой между двата тима в битката им от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят се изигра на националното съоръжение в Прищина във вторник вечер, а попаденията бяха дело на Кореница в добавеното време на първото полувреме и Зюба в 55-тата минута. 

Трябва да се отбележи, че Лейбовиц подмина две претенции за дузпа на домакините през първото полувреме, белязано от принудителната смяна на Фон Витри след само половин час игра - на негово място бе включен Пипа. Той бе бесен на съотборниците си при второто попадение, а често през първата част домакините бяха изпускани на стрелкови позиции и успяха да отправят цели 7 изстрела за 45 минути. Лудогорец пък отправи едва след час игра точен удар, а по-късно Янков нацели гредата в заключителните минути.

Родният шампион ще се надява на по-добро представяне у дома след седмица, когато ще трябва да връща 2 попадения пасив за най-малко продължения на “Хювефарма Арена”. Трябва да се отбележи, че до този момент “орлите” бяха изиграли три контроли през лятото и не допуснаха нито един гол - победи над българските Марек и Локомотив Пловдив, съответно с 1:0 и 3:0, както и над румънския Университатя Крайова с 2:0. 

Това бе първа среща между шампионите на Косово и България, а Ивайло Петев остава без победа начело на Лудогорец в Европа. Припомняме ви, че победителят от тази двойка ще срещне класиралия се от двойката Олимпия Любляна - Валмиера, където домакинът в първата среща взе аванс от гол след 2:1.

Първо полувреме

Родният тим влезе по-уверено в двубоя и преди да изминат 90 секунди отправиха удар от дистанция чрез Фон Витри. Той обаче не намери очертанията на вратата.

До 10-тата минута се стигна до още два опита за опасни атаки от "орлите", но те не доведоха до нищо след намеси на "оранжевите". Домакинът отговори чрез атака отдясно, парирана от Гонзалвеш.

При изминаването на четвърт час Куч се озова на стрелкова позиция, след като бе позабравен пред наказателното поле, но опитът премина покрай страничния стълб.

Около 23-тата минута след статично положение се стигна до игра с ръка на Русо в наказателното поле, но съдийската бригада прецени, че няма основание за дузпа в полза на домакина. 

Преди това "оранжевите" се активизираха и стигнаха до няколко любопитни ситуации, като при едната можеше да се стигне до неочаквано попадение. Удар от дистанция прати топката между няколко футболисти, но Падт я спря в последния момент и запази нулевото реми. 

Video edited on Kapwing

След 30 минути игра се стигна до принудителна смяна в състава на Лудогорец - Ивайло Петев пусна в игра Пипа на мястото на контузилия се Фон Витри.

Последва нова чиста ситуация пред домакините, този път отворила се пред Грипши. Фланговият футболист бе свободен на стрелкова позиция, а последвалият мощен удар профуча покрай левия страничен стълб.

ГОЛ! Кореница изведе домакините до аванс на почивката след поредната грешка в отбраната на "орлите". Тя дойде в 2-минутното добавено време на първата част, когато местният играч намери центриране от противоположния фланг и изстреля кълбото мощно в долния ляв ъгъл на Падт! 1:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да изминат и пет минути от втората част двата тима си размениха по едно опасно положение. Първо пробваха "орлите", но ситуацията за ФК Балкани бе по-близка до попадение. 

ГОЛ! Поредно неразбирателство в българската защита остави свободен на далечната греда Зюба в 55-тата минута. Бившият играч на Прищина моментално прати с глава топката във вратата на Падт! 2:0!

След час футбол Куч имаше всички предпоставки да формира класическа преднина насред столицата, но Падт се отчете със страхотно спасяване. 

Около 65-тата минута Нареси засече високо центриране след корнер от левия фланг, а последвалото спасяване на Колиджи се превърна в първия отразен точен удар на гостите.

В 84-тата минута Гонсалвеш успя креативно да намери Доминик Янков, но опитът на българина срещна левия страничен стълб.

Стартови състави

ФК Балкани: Колиджи, Таки, Делова, Яшаница, Траши, Емерлаху, Куч, Зиба, Кореница, Рахмани, Грипши

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Пластун, Русо, Хайстер, Шоу, Гонсалвеш, Нонато, Десподов, Тисера, Видал

Преди мача

Това ще е първи официален двубой за възпитаниците на Ивайло Петев за сезон 2023/24. Кратката подготовка на Лудогорец през изминалите няколко седмици включи три поредни победи - над българските Марек и Локомотив Пловдив, съответно с 1:0 и 3:0, както и над румънския Университатя Крайова с 2:0. 

Шампионът на Косово също не е играл официални срещи от края на местния елит - преди 30-и май. Една от известните контроли след това е голово реми 2:2 със северномакедонския Струга преди около 2 седмици. 

Това ще бъде първа среща между двата тима, а родният отбор влиза като изявен фаворит според букмейкърите. Трябва да се отбележи, че ФК Балкани постигна нещо забележително през миналия сезон, след като достигна до груповата фаза на Лига на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички