Лудогорец срещу Черно море в битка с историческо значение


Лудогорец срещу Черно море в битка с историческо значение
Снимка: ludogorets.com

1746 0

Днес Лудогорец се изправя срещу Черно море в спор за Суперкупата на България. Дву­боят е в Бургас от 20:00 часа. Триумф и на двата отбора ще бъде с ис­торическо значение.

Ако шампионите спечелят, те ще прибавят трофей но­мер 9 във витрината си от влизането в елита през 2011 година досега. През изминали­те 4 сезона тимът спечели четири пъти поред титлата (2012, 2013, 2014, 2015), два пъти триумфира с купата (2012, 2014) и два пъти със Суперкупа (2012, 2014).

Само веднъж Лудогорец е отстъпил във финал. Това стана през 2013 година срещу Берое, ка­то залогът отново бе Суперкупата. Шампионите паднаха 3:5 след дузпи на "Васил Левс­ки". В грешник за тима тогава се превърна бразилецът Марселиньо, който пропусна наказателен удар.

При успех днес Лудогорец ще се изравни по Суперкупи с Левски. "Сините" са печелили три пъти отличието - през 2005, 2007 и 2009. Те също как­то и разградчани имат един загубен финал - през 2006 годи­на. Рекордьор по трофей е ЦСКА, който е триумфирал цели 4 пъти с отличието (1989, 2006, 2008, 2011). Армейците са били подгласници също веднъж - през 2005 годи­на. Още три отбора са имали честта да вдигнат тази ку­па. Това са Литекс, Берое и Локо Пд - по 1 път. Именно за­това и евентуален успех на Черно море ще е с историчес­ко значение, тъй като ще нап­рави моряците седмия притежател на Суперкупата. Именно това е единственият тро­фей, който не е акостирал във Варна.

Треньорът на Лудогорец Бруно Рибейро ще заложи на изцяло чуждестранна атака днес. Той е решил да се откаже от Чунчуков, тъй като във финала за Суперкупата не важи правилото един бълга­рин до 21 години да стартира в състава. Така в предни пози­ции за разградчани ще действат Джоди Лукоки, Марселиньо, Мисиджан и Жуниор Кишада. Възможно е вместо първия сред титулярите да попадне Джонатан Кафу. Бразилецът получи картотека и е на разположение на Рибейро. Със сигурност той и Натанаел ще бъдат поне на пейката на "Лазур".

Сред единайсетте в Бургас се очаква да се появи Андрей Препелица. Румънецът се намира в слаба форма, но заради отсъствието на кон­тузения Минев и наказания Сисиньо ще се наложи Рибейро да премести Лукас Саша десен бек. Това ще даде възможност на 29-годишния Препелица да застане до Дяков. Вариант за позицията е и Анисе, но е мал­ко вероятно той да излезе като титуляр.

В състава на Черно море пък се очаква да се завърне Мехди Бурабия. Той бе наказан от Дисциплинарната комисия на БФС с лишаване от състе­зателни права за една среща заради червения картон сре­щу Славия. Бурабия вече изтърпя санкцията в домакин­ството на Левски и така нас­тавникът Никола Спасов ще може да го използва на стади­он "Лазур". Със завръщането на французина е свързана единствената промяна, коя­то Спасов ще направи по със­тава си в сравнение с последния мач от А група. Очаква се той да заеме мястото на Марчин Буркхард.

Въпреки че за мача не важи правилото в състава да има един играч до 21 години, отново на врата­та на моряците ще бъде Геор­ги Китанов за сметка на сър­бина Александър Чанович. Ни­кола Спасов взе общо 19 игра­чи в Бургас, като най-вероят­но в тимовия лист няма да бъде записан младият Илиян Не­делчев. По треньорско реше­ние от групата на Черно мо­ре отпадна аржентинецът Хуан Мануел Вареа. Аут са съ­що третият вратар Илия Ни­колов, Мартин Костадинов и Бекир Расим, който все още не е напълно възстановен след контузията, която го измъч­ваше през последната седми­ца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички