Лудогорец ще се бори за групите на Шампионска лига с последното си попълнение


Лудогорец ще се бори за групите на Шампионска лига с последното си попълнение
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1631 0

Българският шампион Лудогорец картотекира избраниците на Анте Шимунджа, които ще трябва да преборят Динамо Загреб по пътя към плейофите за груповата фаза на Шампионска лига. В групата попада и последното ново попълнения Якуб Пьотровски, който официално бе представен през миналия четвъртък.

Разградчани се възползваха от възможността да направят промени от първоначалната картотека, която бе подадена в края на миналата седмица и така полякът попадна в групата. Той замени Бранимир Костадинов, който е част от втория тим на "зелените", а Пьотровски дебютира още срещу Спартак Варна в петък.

Лудогорец запълни цялата квота от 25 човека, които има право да картотекира в Лист А за европейските турнири. По принцип това бе трудно постижимо за българския отбор през годините, тъй като не можеше да изпълни ограниченията, които УЕФА налага.

Сред тези 25 картотекирани футболисти трябва да има минимум 4 човека, които са се развили в дадения клуб в периода между 15 и 21 години и още 4 човека, които в същия период са били част от клуб от дадената федерация.

Собствените юноши на Лудогорец в Лист А са Доминик Янков, Иван Йорднов, Тихомир Димитров и Хюсеин Кельовлуев. Четиримата българи са Антон Недялков, Георги Терзиев, Кирил Десподов и Спас Делев.

Останалите 17 свободни квоти са запълнени от чужденци.

Вижте евентуалните съперници за българския шампион в следващата фаза на турнира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички