Лудогорец се скъса да пропуска, но успя да вземе победата в първия мач срещу Жалгирис


Лудогорец се скъса да пропуска, но успя да вземе победата в първия мач срещу Жалгирис
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6795 0

Българският шампион Лудогорец успя да победи литовския Жалгирис у дома в Разград на  "Хювефарма Арена" с минималното 1:0 в първия мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Срещата започна по страхотен начин за Лудогорец. Още във втората минута резултатът бе открит. Кирил Десподов центрира към наказателното поле от фал, а там Татоитрович от тима на гостите не се намеси подобаващо и прати топката с глава в собствената си врата. Българският шампион доминираше до края на първото полувреме, а три греди попречиха домакините да имат преднина от 4:0 на почивката

През втората част се видя известен живец в играта на Жалгирис. Гостите излязоха по-отпуснати след почивката. Ренан Оливейра имаше перфектната ъзможност да изравни, но ударът му срещна Антон Недялков и топката излезе в корнер. Лудогорец отговори с няколко положения, но така и не стигна до втори гол.

Реваншът в Литва е след седмица. Там ще стане ясно и кой ще продължи напред, и кой ще играе в Лигата на конференциите. Момчетата на Анте Шимунджа ще направят всичко възможно да вземат победата и там, но Жалгирис, от своя страна, ще опита да убие мечтата на "орлите" за футбол в Лига Европа.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по страхотен начин за Лудогорец. Още във втората минута резултатът бе открит. Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар близо до наказателното поле на Гертмонас. Там обаче защитникът Татоитрович не отигра добре топката и с глава прати кълбото в собствената си врата. 1:0 за Лудогорец! В 11' Игор Тиаго получи страхотна топка от Кирил Десподов и стреля с глава, но вратарят на гостите се намеси подобаващо. Само две минути по-късно Десподов пък уцели греда след изпълнение на свободен удар. Минута по-късно гредата отново спаси Жалгирис след удар с глава на Антон Недялков.

В 30-ата минута гредата спаси гостите за трети пореден път. Кирил Десподов получи топката в наказателното поле и трябваше само и единствено да я добави в опразнената врата на Гертмонас. За негово съжаление обаче той разтресе страничния стълб. Преди това Лудогорец продължаваше да доминира, организирайки атака след атака. Жалгирис пък трепереше в своята половина и разчиташе само и единствено на контраатаки, които се оказваха безплодни.

До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно. Забеляза се живец в играта на Жалгирис, но опитите им за гол не доведоха до нищо по-опасно пред вратата на Слуга. 1:0 за българския шампион на почивката!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро. Жалгирис излезе мотивиран и настъпваше се повече към вратата на Лудогорец. Ренан и Ойевуси стреляха, но не застрашиха вратата на Слуга. От другата страна пък Лудогорец отвърна с положение, което се създаде след корнер. Кирил Десподов сложи топката на главата на Игор Тиаго, но той не успя да намери мрежата на гостите в 60-ата минута.

След 60' напрежението пред вратата на домакините започна да зачестява. Ренан Оливейра бе изведен по страхотен начин в наказателното поле на Лудогорец. Той успя технично да премине през Сисиньо и се оказа очи в очи със Слуга, точно навреме се намеси обаче Антон Недялков и успя да предотврати почти сигурен гол във вратата на "орлите". 

В 76-ата минута Сисиньо бе изведен по страхотен начин от своя сънародник Игор Тиаго, но ударът, който бразилецът нанесе бе отразен от Гертмонас. Влезлият като резерва Донатас Казлаускас бе изгонен в самия край на мача, след като получи втори жълт картон. В 98' от добавеното време Кирил Десподов бе изведен сам срещу стража на Жалгирис, но ударът му бе отразен. 

Стартовите състави:

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Вердон, Гропер, Недялков, Пьотровски, Йорданов, Делев, Десподов, Текпетей, Родригеш
Жалгирис: Гертмонас, Павелич, Казуколовас, Татоитрович, Миколюнас, Горобсов, Буф, Ойевуси, Любисавлевич, Урега, Ренан

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Вердон, Гропер, Недялков, Пьотровски, Йорданов, Делев, Десподов, Текпетей, Тиаго

Жалгирис: Гертмонас, Павелич, Казуколовас, Татоитрович, Миколюнас, Горобсов, Буф, Ойевуси, Любисавлевич, Урега, Ренан.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛУДОГОРЕЦ - ЖАЛГИРИС

ПРЕДИ МАЧА: 

Родният шампион Лудогорец ще направи всичко възможно да влезе в групите на Лига Европа. Момчетата на Анте Шимунджа не успяха да сбъднат цел номер 1 и да влязат в Шампионска лига, след като отпаднаха от Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на най-комерсиалния европейски турнир.

От другата страна, Жалгирис също е готов за европейска слава. Норвежкият Бодьо/Глимт посече мечтата на литовците за влизане в Шампионска лига в третия квалификационен кръг на надпреварата, побеждавайки ги с общ резултат 6:1. 

Двата съперника днес се познават отлично. Те се срещнаха през 2017 година в квалификациите за Шампионска лига. В първия мач Жалгирис се наложи с 2:1 у дома, но в Разград "орлите" изиграха страхотен мач, печелейки безапелационно с 4:1.

Словашка съдийска бригада ще отговаря за срещата в Разград, водена от Иван Крузляк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички