Лудогорец се сбогува с Европа след здрав сблъсък, но и след трагични дузпи срещу Андерлехт


Лудогорец се сбогува с Европа след здрав сблъсък, но и след трагични дузпи срещу Андерлехт
Снимка: ludogorets.bg

7475 0

Лудогорец се сбогува с Лигата на конференциите, след като отпадна от Андерлехт на 1/16-финалите в турнира. "Първото полувреме" в Разград завърши 1:0 за "орлите", а днешната среща се реши след дузпи, като редовното време завърши при резултат 2:1.

През първото полувреме Лудогорец имаше няколко добри възможности, но в крайна сметка Андерлехт се оттегли с преднина от един гол. Попадението бе отбелязано в 13' и бе записано като автогол на Франко Русо. Въпреки че и двете части бяха стартирани по добре от българския отбор, Андерлехт бе отборът, който пръв се разписваше. В 68' Весхарен удвои преднината за домакините, но радостта им трая само 3 минути. В 71' Игор Тиаго се разписа за 2:1.

Гол, който бе достатъчен, за да доведе двубоя до продължения, където Лудогорец остана с човек по-малко. В 107' Пьотровки бе изгонен след втори жълт картон. И това обаче не помогна на домакините, като всичко остана да се реши в дузпите. Там Лудогорец се представи изключително зле, като не успя да отбележи нито една. Пипа, Доминик Янков и Педриньо, а Рефаелов, Вертонген и Весхарен бяха безгрешни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец можеше да открие резултата още във 2', но Текпетей не действа никак уверено в наказателното поле. Фон Витри напредна и подаде към Игор Тиаго, който продължи към Десподов. Националът ни центрира в наказателното поле, където топката стигна до Текпетей, останал напълно сам. Вместо обаче да нанесе силен удар показа разсеяна игра и топката стигна до ръцете на Вербруген.

Определено разградчани започнаха по-добре двубоя, като в 7' организираха нова опасна атака. Недялков проби по левия фланг и центрира, но топката не стигна до негов съперник. Две минути след това домакините имаха претенции за дузпа след една от първите си атаки в двубоя, но сигнал не последва.

За съжаление на Лудогорец - в 12' се стигна до принудителна смяна, като Фон Витри се контузи, а на негово място влезе Пипа. Именно това се оказа решаващо при следващата ситуация, когато домакините успяха да се разпишат през зоната на Пипа. Амузу успя да го преодолее и центрира към Слимани, който не сгреши за 1:0 в 14'. Попадението стана факт след рикошет в краката на Франко Русо и в крайна сметка бе записан като негов автогол.

След това двубоят леко се изнерви, като имаше разправия между Нареси и Струйкенс, които получиха първите жълти картони в двубоя. В 22' "орлите" успяха да се разпишат чрез Франко Русо, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В 32' дойде следващата по-интересна ситуация. Тогава Текпетей в опита си да изчисти топката я прати към Струйкенс, който стреля, но Падт направи страхотно спасяване. Опасностите пред двете врати доста намаляха, а и темпото не бе особено високо. В 42' Нонато изведе Текпетей, който центрира, но право в ръцете на вратаря на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна сравнително спокойно, като Лудогорец опита да натисне домакините, но без особен успех.В 54' Нереси извде Тиаго, който стреля, но топката мина покрай вратата. В 60' пък Недялков стартира добра атака и пусна топката към Пипа. Той продължи към Десподов, който стреля по диагонала, но без успех.

В 68' Андерлехт успя да удвои преднината си. Вершаарен стреля опасно, но Падт спаси, но отново след рикошет домакините вкараха за 2:0. Само три мунути по-късно Лудогорец успя да се разпише. Десподов имаше ключова роля, който подаде към Тиаго, а той бе безгрешен за 2:1.

В 79' се стигна до много спорно решение на съдията. Ян Вертонген извърши нарушение срещу откъсващия се Кирил Десподов, но реферът прецени, че защитникът е играл с топката. Повторенията обаче показаха, че това не е така. Две минути след това Падт спаси отбора си, след като отрази опасен удар на Струйкенс.

5 минути преди края на двубоя Лудогорец можеше да пострада много лошо, но гредата спаси разградчани. Пипа сгреши, а Бенито Раман отне и стреля. Отново имаше рикошет в бранител на "орлите", а топката удари напречната греда.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Ударно начало за Лудогорец в допълнителни 30 минути.Тисера стреля опасно, но Вербруген спаси, а при добавката Десподов не успя да вкара. След това бе и маркирана засада от страничния рефер. Разградчани започнаха много мотивирано продълженията, като отново Десподов изпусна много добър шанс. След добра комбинация между Тисера и Янков стигна до Десподов, който с левия крак не успя да стреля особено добре.

В 107' се стигна до много неприятен момент, като реферът изгони Якуб Пьотровски след втори жълт картон. Той извърши нарушение на границата на наказателното поле, но от последвалия фаул не се стигна до опасност пред Падт. Домакините имаха няколко добри атаки в следващите минути, но нито една не затрудни достатъчно вратаря на Лудогорец.

В 116' се откри добър шанс за разградчани. Доминик Янков преодоля няколко защитници на домакините, но сякаш се поколеба дали да стреля, или да комбинира с някой свой съотборник. В крайна сметка подаде за влезлия на мястото на Десподов - Гонславеш. Той стреля, но Вертонген блокира удара му. В крайна сметка до повече голове не се стигна и всичко се реши от дузпите.

ДУЗПИ

Първата дузпа бе изпусната от Пипа, а Рефаелов бе безгрешен след дузпа в стил "Паненка". След това и Доминик Янков пропусна за разградчни, а най-опитният на терена Ян Вертонген не сгреши. Нареси също не успя да се разпише, а Весхарен реши всичко с перфектно изпълнение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Андерлехт: 16. Барт Вербруген, 54. Килиан Сардела, 14. Ян Вертонген, 5. Муса Н'Диайе - 36. Андерс Дрейер, 61. Кристиан Арнстад, 21. Амаду Диавара, 10. Яри Вершаарен - 29. Марио Струйкенс, 13. Ислам Слимани, 7. Франсис Амузу

Лудогорец: 1. Серджио Падт - 16. Аслак фон Витри, 32. Игор Пластун, 22. Франко Русо, 3. Антон Недялков – 30. Педро Нареси, 6. Якуб Пьотровски – 37. Бърнард Текпетей, 20. Нонато, 11. Кирил Десподов – 9. Игор Тиаго

ПРЕДИ МАЧА

"Зелените" се представиха силно в първата среща в Разград и си осигуриха минимална преднина от 1:0 след гол на Игор Тиаго още в 9-та минута. Сега играчите на Анте Шимунджа ще имат трудната задача да опазят своя аванс срещу именития си съперник.

"Трябва да сме спокойни и да вярваме в себе си", обяви звездата на Лудогорец Кирил Десподов преди заминаването на отбора за Белгия. "Настроението е добро. Отиваме да се представим по най-добрия начин и ако можем да се класираме по-напред. Видяхме къде са ни грешките в предишния двубой, дано сме ги изчистили и утре да се представим по начин, по който знаем, че можем да го направим", каза още футболист №1 на България.

"Отиваме на битка. Настроението е бойко. Надяваме се да зарадваме нашите привърженици с отстраняване на Андерлехт и да продължим напред", коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Германска съдийска бригада ще ръководи двубоя в Брюксел. Главен арбитър на срещата е Даниел Зиберт, а негови помощници ще са Ян Зидел и Рафаел Фолтин. На ВАР ще са сънародниците им Сьорен Сторкс и Паскал Мюлер.

Това ще е втори двубой с българско участие в кариерата на Зиберт. Първият случай отново бе с участието на Лудогорец, когато "орлите" гостуваха на Интер в Лига Европа и загубиха с 1:2.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Андерлехт - Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички