Лудогорец се раздели с европейски воин, за да вземе бразилска перла


Лудогорец се раздели с европейски воин, за да вземе бразилска перла
Снимка: Ludogorets.com

1350 0

Вече и в Бразилия потвърждават новината, която Sportlive.bg съобщи преди няколко дни - Алекс Сантана е футболист на Лудогорец. Бразилската перла ще се присъедини към състава на Павел Върба за старта на подготовката за следващия сезон и се очаква да е с ключова роля за европейската атака на шампиона на България. 

Според "Globoesporte", двата клуба са провели финалните преговори по време на полуфиналите на Ботафого срещу Флуминензе. Интересен факт е, че трансферната сума ще бъде едва 780 хиляди евро, вместо очакваните 1.5-2 милиона евро. 

Причина за намалената сума е фактът, че в обратната посока ще поеме Рафаел Форстър. Бранителят, който изигра страхотни мачове в Лига Европа през миналия сезон, сам е пожелал да напусне в посока родината си, а интересът на Ботафого към него е бил много сериозен. 

24-годишният Сантана се очаква да бъде внедрен в полузащитата редом до Баджи, като в кариерата си има 53 мача за Ботафого и 11 гола. Любимата му роля е на централен халф, но може да бъде използван както като дефанзивен полузащитник, така и като ляв външен халф. 

Селекцията в българския шампион няма да приключи с вземането на Сантана, а в последните часове излезе повече от интересна информация, че Лудогорец се е прицелил в двама от играчите на Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички