Лудогорец се провали в Стара Загора, а можеше и да загуби


Лудогорец се провали в Стара Загора, а можеше и да загуби
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6297 0

Българският шампион Лудогорец допусна първи гол през сезона и не успя да спечели гостуването си на Берое от втория кръг на Първа лига, след като в Стара Загора домакините стигнаха до 1:1, а можеха дори да спечелят срещата.

През първото полувреме голове не паднаха, но Берое можеше да води в резултата, ако не бяха пропуските на Борислав Цонев и една намеса на Ренан.

Марселиньо успя да адде аванс на Лудогорец в 58', но само 4 минути по-късно Райнов вкара страхотен гол, с който реализира за 1:1. Това прекрати и серията на Лудогорец от 510 минути без допуснат гол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' на срещата Берое можеше да поведе в резултата. Борислав Цонев получи топката пред наказателното поле, успя да финтира Сисиньо и стреля много опасно. Топката рикошера леко в крака на Терзиев и уцели гредата - огромен късмет за Лудогорец.

В 10' още една перфектна атака на Берое можеше да завърши с гол. Райнов подаде за Камбуров, а той от своя страна елегантно изведе Цонев в наказателното поле. Бившият играч на Левски обаче се засуети и в крайна сметка ударът му беше ужасяващо неточен - втори сериозен пропуск.

В 23' Лудогорец получи първия си шанс за гол, но ударът на Марселиньо от пряк  свободен мина встрани от вратата. "Орлите" диктуваха темпото в мача, но не стигаха до опасни ситуации. Вместо това, Берое можеше да стигне до гол малко преди края на първото полувреме.

В 36' топката беше центрирана от корнер и Ренан можеше да боксира, но не разчете добре ситуацията. Той бе изпреварен от Ренан, който стреля, но топката профуча встрани от вратата.

В 40' Форстър направи страхотна грешка, след като се опита да върне топката към вратаря. Меска стигна първи до топката, стреля, но вратарят спаси. Имаше и сблъсък между двамата, но до дузпа не се стигна. В самия край на полувремето пък Перниш направи две страхотни спасявания, с които запази равенството в резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58' домакините в крайна сметка се пропукаха. Марселиньо успя да се разпише, давайки аванс на "орлите", но в 62' резултатът вече беше 1:1. Мартин Райнов стреля от 24 метра и успя да отбележи в горния десен ъгъл - равенство и 29 минути до края на мача.

В 70' Ренан се отчете с ценна намеса, след като отрази много силен и точен удар от страна на Вандерсон Коста. До края на мача Перниш направи две феноменални спасявания срещу Свиерчок, запазвайки равенството между двата отбора.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 5. Бангна, 6. Цветков, 7. Райнов, 9. Камбуров, 10. Цонев, 11. Бандаловски, 19. Василев, 26. Хаджиев, 73. Минчев

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 90. Форстър, 44. Горалски, 10. Кампаняро, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 37. Жоао Пауло, 70. Шверчок

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През пролетта Берое загуби с 0:7 от Лудогорец в Разград и има да си връща. Заралии частично се реваншираха с 1:1 в Стара Загора в края на миналия сезон, но един успех ще накара привържениците им да забравят резила.

Любопитното е, че Лудогорец вече изигра пет мача без допуснат гол. Последната загуба на "орлите" като гост у нас е в Стара Загора, когато отстъпиха с 1:2 пред Верея на 30 ноември м.г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички