Ялов Лудогорец ще трябва да се потруди в реванша с Видеотон


Ялов Лудогорец ще трябва да се потруди в реванша с Видеотон
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

14357 0

Отборът на Лудогорец не успя да победи унгарския Видеотон в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. "Орлите" завършиха 0:0 на "Лудогорец Арена" със съперника си, въпреки че бяха по-добрият тим на терена през всичките 90'.

Отборът на Пауло Аутори започна с опасна атака още преди да изтекат 60 секунди на терена в Разград. До края на първата част атаките на "зелените" не спираха, но така и не намериха правилния път към вратата на Ковашик. 

През вторите 45' дойде първата опасност за гостите, при която бе отправен удар с глава, но Ренан нямаше проблем да улови кълбото. След 75' шампионите на Българиястегнаха още повече "примката" около наказателното поле на унгарския тим, като на два пъти Марселиньо опита късмета си от удобни позиции, но без успех. Реваншът в Унгария е след седмица.

Още в 40 секунда Лудогорец успя да организира първата си атака. След комбинация между Сисиньо и вандерсон, топката стигна до Лукас Саша, който напредна в наказателното поле от дясно и опита да върне по земя към точката за изпълнение на дузпа, но играч на Видеотон изчисти.

Първият точен изстрел в срещата дойде в 15' след добра атака в зелено и Саша отправи удар, който обаче не затрудни Ковашик и последва корнер. 2' по-късно Вандерсон направи "луда" защитата на Видеотон и отправи техничен удар към вратата на гостите, но защитник изчисти от гол линията.

Във втората половина от първата част унгарският тим притъпи атаките на "орлите", като си позволиха груби нарушения, които им донесоха три жълти картона.

В началото на втората част видяхме и първия точен удар от унгарския тим. След атака от ляво се стигна до центриране, при което Стопира игра с глава, но насочи прекалено леко топката и Ренан без проблем улови.

Най-чистото голово положение в срещата бе в 55', когато Вандерсон получи  в дясно от вратата на Ковашик и стреля с външен фалц, но силният му удар премина на сантиметри от далечната греда.

В 75' играчите на Пауло Аутори организираха най-красивата си атака в срещата. Появилият се на мястото на Кешеру Свиерчок получи на дъгата на наказателното поле с пета пусна топката към Марселиньо, който обаче не успя да преодолее стража на гостите и да стреля към вратата. При ситуацията бе отсъдена засада, но при повторенията се видя, че цели двама играчи на Видеотон покриват бразислкия ас на "орлите".

След 80' Лудогорец натисна още повече съперника си и в рамките на 2' Марселиньо на два пъти стреля опасно, като в първия случай се стигна до корнер, а при втория топката прелетя високо над вратата.

Състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 6. Натанаел, 18. Дяков, 8. Лукас Саша, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

Видеотон: 74. Ковашик, 3. Винисиус, 5. Фиола, 8. Хаджич, 9. Хущи, 10. Ковач, 11. Него, 22. Стопира, 23. Юхаш, 33. Варга, 44. Шчепович

Преди мача

Българският шампион Лудогорец се изправя пред второто си предизвикателство в квалификациите на Шампионска лига. След като преодоля с лекота Крусейдърс с общ резултат 9:0, сега воденият от Пауло Аутуори тим ще има далеч по-тежък съперник - унгарският Видеотон, познат още като МОЛ Види.

В предишния кръг унгарците едва-едва отстраниха люксембургския първенец Дюделанж, а в сблъсъка срещу "орлите" Видеотон е сериозен аутсайдер според всички букмейкъри.

Първата битка между двата отбора е на "Лудогорец Арена" в Разград и започва точно в 20:00 часа. В ложите на стадиона в българския град присъства и унгарският министър-председател - Виктор Орбан

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички