Лудогорец разочарова в завръщането на Валдас Дамбраускас и загуби от Цървена звезда


Лудогорец разочарова в завръщането на Валдас Дамбраускас и загуби от Цървена звезда
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

15596 0

Лудогорец загуби у дома си с 0:1 от Цървена звезда във втория си мач от групите на Лига Европа. Това бе първи двубой за Валдас Дамбраускас, след като пребори коронавируса, но неговите футболисти го разочароваха и отправиха едва един точен удар във вратата на сърбите.

Въпреки че Звезда бе без някои от титулярите си в Разград, тимът стоеше по-добре на терена и създаде цели 16 голови положения. Кахлина се отчете с някои добри спасявания, а Сисиньо си изкара два ненужни жълти картона през второто полувреме и остави своите съотборници с човек по-малко! Текпетей пък имаше малшанса да прати топката в напречната греда веднага след гола на Цървена звезда във вратата на Лудогорец...

Със спечелените три точки сърбите се изкачиха на първо място в групата с пълен актив от 6 т., докато "зелените" са трети с равен брой точки с Мидтиланд, който загуби гостуването си на Брага с 1:3!

Ето как се разви срещата на "Хювефарма Арена":

Още във втората минута Текпетей бе изведен зад защитата, но Попович излезе и отрази удара му по диагонал. Последваха малко по-добри минути за сърбите, но в 10-ата Гонсалвеш получи хубав пас от крилото и веднага шутира, но право в тялото на Сотириу. Малко след това централният нападател на Звезда Диони получи първия жълт картон в мача.

В 17-ата минута "орлите" получиха право да изпълнят пряк свободен удар от много удобна позиция, но Текпетей вдигна топката само на метър от земята и тя срещна стената. При нарушението преди това Иванич също бе декориран в жълто. 

Именно пред Иванич в 25-ата минута се откри чудесна възможност да открие резултата, но той някак си не успя да нацели топката от точката на дузпата. Малко след това Бен бе изведен очи в очи с Кахлина, но не съумя да си поеме добре кълбото, затвори си ъгъла и в крайна сметка шутът му попадна в страничната мрежа на вратата. 

До края на полувремето нямаше много интересни ситуации пред двамата вратари и двата тима се оттеглиха на почивка. Лудогорец владееше малко повече топката, но Звезда играеше много компактно и без никакъв респект към българския шампион. 

В 51-ата минута Сисиньо получи жълт картон за абсолютно ненужна провокация към противников играч. В началото на втората част играта започна да се накъсва изключително много и ту футболистите на Лудогорец бяха на земята, ту тези на Цървена звезда. 

Точно един час след началото на мача "орлите" изпълниха първия си ъглов удар, но Попович излезе и боксира топката. В 64-ата минута гостите поведоха в резултата, след като при едно центриране кълбото се озова в краката на Канга и той с мощен удар от границата на наказателното поле не остави никакъв шанс на Кахлина - 0:1!

Голът на Звезда разбуди играчите на Лудогорец и Текпетей бе на косъм от това да изравни резултата, но бомбеният му удар с левия крак срещна напречната греда на Попович. В 70-ата Валдас Дамбраускас направи промяна и в игра се появи Кирил Десподов на мястото на Жосуе Са. 

В 76-ата минута Кахлина отрази удар на Бен по чудесен начин, а в игра се появи и Икоко, заменяйки Пинас. Малко след това обаче, Сисиньо си изкара втори жълт картон, задържайки съперник и Лудогорец остана с човек по-малко на терена!

В 80-ата минута току що влезлият на смяна Чибота се възползва от грешка в отбраната на Звезда, но ударът му от малък ъгъл премина на около 5-10 сантиметра от левия страничен стълб.

Три минути преди края на редовното време Елвис Ману замени Стефан Баджи. Четвъртият рефер вдигна 5 минути добавено време, но Лудогорец така и не успя да организира добра атака, с която да застраши сериозно вратата на Попович...

СЪСТАВИ:

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Са, Вердон, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Текпетей, Сантана, Сотириу

Цървена звезда: Попович, Родич, Еракович, Панков, Гобелич, Канга, Саного, Иванич, Смич, Бен, Диони

ПРЕДИ МАЧА

Добрата новина за Лудогорец е, че треньорът Валдас Дамбраускас оздравя от коронавирус и отното ще може да води отбора. В последните няколко мача неговият помощник Станислав Генчев ръководеше шампиона на България.

Дамбраускас няма особени кадрови проблеми, като трима футболисти ще пропуснат срещата. Каули Оливейра счупи крак, докато испанският нападател Ихинио Марин все още не е готов за игра. Вандерсон също лекува контузия.

Далеч по-сериозно е количеството отсъстващи в състава на Деян Станкович. Поради заболяване от коронавирус отпаднаха цели 5 футболисти - това са вратарят и капитан Милан Борян, защитниците Александър Драгович и Милош Дегенек, както и крилото Александър Катай и нападателят Милан Павков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички