Лудогорец разгроми Литекс и e на полуфинал за Купата


Лудогорец разгроми Литекс и e на полуфинал за Купата
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

1366 0

Носителят на Купата на България Лудогорец продължава със защитата на трофея, след като в четвъртфинален мач победи с 5:0 Литекс и го отстрани, след като първият мач в Ловеч завърши 0:0.

Дяков (13`), Кайсара (27`), Барт (62`), Мисиджан (85`) и Абало (90+2`) донесоха победата в двубоя, който тимът от Разград контролираше през цялото време.

Литекс започна надъхано мача, но домакините бързо взеха превес и блокираха опитите на ловчанлии да постигнат нещо. Лудогорец все пак остави гостите

Мачът започна с минута мълчание в чест на Димо Стойчевски – бивш съдия и председател на съдийската комисия.

Двата отбора показаха хъс за победа още в началото на мача. Първо Литекс, след центриране от фаул стигна до изгодно положение в третата минута, но защитник на домакините с тяло спря изстрела на Божиков.  Михаил Александров, в ответната атака, би по земя по диагонала, а Баривиейра с мъка изби в корнер.

Домакините имаха известен превес в средата на терена, но Литекс не допускаше изненади в защита. Гостите накъсваха играта с нарушения, спирайки опитите на на Лудогорец да пробие още в зародиш.

В 13-ата минута обаче Светослав Дяков се възползва от грешка на Баривиейра. Вандерсон проби по левия фланг и центрира, а вратарят на Литекс изби лошо. След добавка и рикошет в защитник на гостите, топката се озова в краката на Дяков, който плонжира и вкара пред погледа на Асприля – 1:0.

Твърдата игра на гостите бе на път да им изиграе лоша шега, когато 12 минути по-късно Антон Недялков фаулира в гръб голмайстора. Съдията Таско Тасков обаче реши да не вади картоните.

Асприля все пак получи първият жълт картон, след като извърши нарушение в средата на терена и си позволи да репликира рефера.

„Зелените” се чувстваха все по-комфортно на терена и почти не допускаха топката да попадне във владение на изнервените си противници, които все по често извършваха нарушения.

Кишада подходи несериозно след центриране от фаул в 26-ата минута. Той получи топката необезокояван на границата на наказателното поле, но ударът ми мина на метри над вратата.

Нов пробив в 27-ата минута обаче доведе до увеличаване на преднината на разградчани. Кайсара проби по десния фланг и центрира към непокрития Ешпинио, който диагонално от 8 метра удвои резултата.

Мисиджан получи жълт картон след безсмислен фаул в полето на Литекс. Бумал от гостите също видя картона с жълт цвят, след като се наложи да спира непозволено опасна атака на Лудогорец.

Развоят на мача принуди Красимир Балъков да прави смяна още преди края на полувремето. Никола Колев зае мястото на Бумал.

Предвид удобния си аванс, Лудогорец успокои темпото и се върна назад след почивката.

Владислав Стоянов направи първото си спасяване в мача в началото на второто полувреме. В 50-ата минута той нямаше проблем да улови слаб удар на Божиков, който засече с глава центриране на Асприля от дясно.

Малко по-късно и Йонсен пробва да изненада Стоянов, но след рикошет в крака на Витиня, топката премина в дясно от вратата.

Домакините позволиха да атакуват 17 минути, докато след центриране от фаул на Ешпиньо, Барт остана непокрит и от малкото наказателно поле с глава препарира Баривиейра за 3:0.

Литекс щастливо можеше да отбележи след рикошет в крака на Витиня, след удар от 16 метра на Страхил Попов, но

Дяков пък получи жълт картон след като фаулира Недялков минута по-късно, а Абало замени Александров.

В 81-ата минута Роман Безяк получи прекрасен пас от Дани Абало след бърза контраатака на домакините, но останал сам срещу вратаря не оцели добре топката от границата на наказателното поле и ударът му излезе в аут.

Мисиджан също се разписа в 85-ата минута. Той стреля диагонално от 20 метра право в ръцете на Баривиейра. Вратарят на Литекс обаче не бе концентриран и позволи топката да отскочи от ръцете му и да попадне за четвърти път във вратата му.

Дани Абало в продължението се нареди сред голмайсторите, след като шут на Безяк рикошира в краката му и остави безпомощен Баривиейра – 5:0.

Утре разградчани ще научат съперника си в следващия етап на турнира, а евентуални съперници са Левски, Черно море и Локомотив (Пловдив).

Съставите:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Барт, Моци, Витиня, Александров (Абало, 70`), Ешпиньо, Дяков (Анисе, 86`), Мисиджан, Вандерсон, Кишада (Безяк, 75`)

Литекс: Баривиейра, Недялков (Руменов, 64`), Божиков, Перес, Гълъбов, Попов, Бумал (Колев, 40`), Малинов, Асприля, Десподов, Ангелов (Маарс йонсен, 46`)

Съдия: Таско Тасков

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички