Димчо Беляков: Лудогорец взима титлата, Литекс - купата


Димчо Беляков: Лудогорец взима титлата, Литекс - купата
Снимка: pfclitex.com

5397 0

Легендарният бивш нападател на Литекс Димчо Беляков смята, че "оранжевите" имат силите да изхвърлят Лудогорец от турнира за Купата на страната. Срещата реванш е днес от 17,30 часа в Разград и ще се предава пряко по "Диема Спорт". Първият двубой в Ловеч завърши без отбелязани голове.

"Смятам, че Литекс може да стигне до позитивен резултат, въпреки че не успя да вкара гол в първата среща. При Красимир Балъков тимът записа добри игри в последно време. Отборът е без загуба от няколко мача", коментира Беляков пред "България Днес". Литекс не е допуснал гол във вратата си през тази календарна година, или повече от 360 минути.

"Това, че победиха Лудогорец за първенството тази пролет, ще им даде психологическо предимство. Литекс вкарва малко, но и допуска малко. При евентуален добър развой на мача и отбелязване на гол ще продължи напред. Аз съм пристрастен, но моята прогноза е 1:1", смята бившият голаджия, който бележи хеттрик при историческата победа на ловчанлии с 8:0 над ЦСКА преди 17 години.

Двукратният шампион с тима на Литекс и носител на купата от 2004 година даде своите очаквания за сезона.
"В Литекс винаги са преследвали купата. Стискам палци за тях и вярвам, че могат да спечелят този трофей. В шампионата пък Лудогорец отново ще са първи. ЦСКА навлезе в криза, а другите отбори са далеч назад", завърши Беляков, който става голмайстор на "А" група през 1999 година с 21 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички