Лудогорец продължава да се движи по график с два гола за шест минути срещу Черно море във Варна


Лудогорец продължава да се движи по график с два гола за шест минути срещу Черно море във Варна
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

5389 0

Лидерът в Първа лига Лудогорец не изпита особени проблеми при гостуването си на Черно море в среща от 20-ия кръг и записа победа с 2:1!

Всичко по-интересно на "Тича" се случи през първото полувреме, когато паднаха и двете попадения. Първото бе дело на Каули, а второто дойде след рикошет в крака на Влатко Дробаров след шут на Спас Делев. Почетният гол за "моряците" дойде в последните секунди на редовното време. 

Със спечелените три точки тимът на Анте Шимунджа събра актив от 48 и има преднина от седем пред ЦСКА, който след броени минути започва битката със Славия в столичното дерби. Играчите на Илиан Илиев пък останаха на четвърто място с 32 точки.

Ето как се разви днешната среща в морската столица на България:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 120 секунди игра на "Тича" Каули шутира хубаво от около 25 метра, но Дюлгеров показа добър рефлекс и улови майсторски. Георги Кабаков пък показа първия жълт картон още в 4-ата минута - получи го Жан Карничник за грубо нарушение в центъра на терена. В следващите минути домакините бяха по-настоятелният отбор, но не стигнаха до нещо повече от разбърквания пред вратата на "орлите".

В 19-ата Кирил Десподов буквално бе вдигнат във въздуха от Цветомир Панов и футболистът на Черно море можеше да бъде щастлив, че бе декориран само в жълто от Кабаков. При последвалото центриране от пряк свободен удар Шоу засече топката с глава, но някак си не успя да я прати във вратата.

33' - 0:1! Лудогорец излезе напред в резултата, след като Десподов центрира с левия крак към Каули, а той останал непокрит в малкото наказателно поле нямаше проблем да прати топката във вратата на Дюлгеров.

"Моряците" отговориха с две опасни атаки, но Серджио Падт и защитата на гостите не се затрудниха особено. В 38-ата минута Даниел Димов и Пиерос Сотириу получиха жълти картони, а играта определено се изнерви. 

39' - 0:2! Футболистите на Анте Шимунджа стигнаха до комфортен аванс от два гола още преди почивката, но с основна заслуга за това бе Влатко Дробаров, който отклони шут на Спас Делев в собствената си врата. 

Две минути преди почивката трибуните на "Тича" поискаха дузпа за задържане, но ВАР не сигнализира на Георги Кабаков, че е имало нещо нередно в наказателното поле на Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Кирил Десподов стреля директно от фал фронтално срещу вратата, но Иван Дюлгеров плонжира и спаси. Четири по-късно Оливие Вердон получи петия жълт картон в мача. При последвалото центриране Даниел Димов свали с глава към бившия бранител на Левски Живко Атанасов, който като по чудо се размина с нея и не успя да нанесе удар от близко разстояние. 

Футболистите на Анте Шимунджа предпочетоха да се дръпнат назад и да бранят преднината си, а тези на Илиан Илиев опитаха натиск, но така и не успяваха да затруднят сериозно Серджио Падт. В 66-ата минута капитанът Кирил Десподов отстъпи мястото си на Текпетей. 

Като че ли домакините осъзнаваха, че вече не могат да се върнат в мача и след 70-ата минута темпото на "Тича" рязко спадна, а с това и броят на интересните ситуации. 

90' - 1:2! Черно море все пак стигна до попадение в последните секунди на редовното време, след като Юлиус Каспаравичус се разписа с глава отблизо.  

Малко преди последния съдийски сигнал Илиан Илиев се ядоса на решение на Георги Кабаков да не отсъди нарушение и отправи остри реплики към него, а впоследствие получи жълт картон за поведението си. 

Стартови състави:

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Цветомир Панов, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Влатко Дробаров, Родриго, Мазир Сула, Матиас Курьор, Велислав Василев

Лудогорец: Серджио Падт, Жордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Жан Карничник, Алекс Сантана, Шоу, Кирил Десподов, Каули, Спас Делев, Пиерос Сотириу

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шампионът Лудогорец потегли мощно в първия си официален двубой за 2022-ра година и разгроми с 4:0 Арда в отложен от есента двубой от efbet Лига. Така "орлите" увеличиха аванса си пред втория на четири точки, но сега за тях предстои друго сериозно изпитание.

"Зелените" гостуват на Черно море, който заемаше трето място преди началото на кръга. "Моряците" са водени от Илиан Илиев, който бе избран за треньор №1 на България за 2021 година. Двубоят може да се окаже ключов за разградчани, защото евентуална грешка ще върне ЦСКА в битката за титлата.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички