Лудогорец пребори Спартак Варна и задмина ЦСКА на върха в Първа лига


Лудогорец пребори Спартак Варна и задмина ЦСКА на върха в Първа лига
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

4597 0

Отборът на Лудогорец съумя да измъкне трите точки при визитата си на Спартак Варна, надделявайки с 2:1 край морето при рестарта на Първа лига. Кирил Десподов даде аванс на гостсите в деветата минута, а десетина след това след перфектна контраатака Игор Тиаго покачи актива на "орлите".

Спартак Варна заигра много добре през втората част и Луан да Силва намали пасива на "соколите" в 57-ата минута, а пет преди това Микелс нацели гредата на съперника. До края на срещата обаче спартаклии не успяха да изравнят резултата и в крайна сметка победата отиде към Разград.

Лудогорец се изкачи на първото място във временното класиране на Първа лига и е с две точки повече от втория ЦСКА, който обаче е с мач пасив и предстои да гостува на Берое в неделя, 12-и февруари. Спартак Варна остана на дъното в класирането от родния шампионат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След по-малко от четири минути игра пред домакина се откри чудесна възможност да открие резултата, ала завършващият удар на Жоао Марио с глава отлетя аут.

В деветата минута "орлите" откриха резултата на "Коритото", след като Игор Тиаго беше изведен вдясно от Текпетей. Бразилският нападател прехвърли Фигейредо, но не намери целта, а Десподов с технично отиграване даде аванс на Лудогорец.

В 12-ата пък Румен Руменов имаше отличен шанс да изравни резултата, но топката беше изчистена от голлинията на госта от Разград.

Варненци опитваха с висока преса да накажат разградчани, което им "изяде главата" в 21-ата минута, когато Лудогорец с четири паса удвои актива си. Русо видя с дълъг пас Фон Витри, който даде топката към Текпетей. Той, от своя страна, комбинира с Игор Тиаго, а бразилецът с едно докосване удвои актива на госта.

В хода на първата част след двата отбелязани гола темпото във Варна поспадна, което беше и логично с оглед развоя на срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна в изключително бързо темпо и за двата отбора, а на два пъти Лерой Микелс можеше да намали пасива на Спартак. Първият път ударът му срещна гредата, а последвалият удар отиде аут. Кирил Десподов също имаше няколко възможности да покачи актива на гостите, но Кристиано Фигейредо направи добри спасявания.

Натискът на домакините даде резултат в 57-ата минута, когато Ивей Ромееш намери с чудесен пас Луан да Силва, който не пропусна да порази вратата на Падт за 1:2.

До края на срещата положенията пред двете врати не бяха много, като големият шанс бе за Румен Руменов в края на срещата да изравни резултата, ала не успя.

Къде да гледаме Спартак (Варна)-Лудогорец по ТВ?

Спартак Вн: 31. Кристиано Фигуеиредо, 14. Ивей Ромееш, 3. Бен Карамоко, 6. Луан Да Силва, 66. Александър Цветков, 17. Александър Беолусов, 22. Роберто Хименес, 10. Румен Руменов, 7. Лерой Микелс, 23. Жоао Фернандес

Резерви: 21. Иван Дичевски, 25. Пламен Димов, 20. Нейтън Олдър, 11. Виктор Митев, 8. Ивайло Климентов, 30. Божидар Васев, 28. Андриан Димитров, 27. Денис Баланюк, 12. Евандро Коста

Старши треньор: Димитър Димитров

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 3. Антон Недялков (К), 9. Игор Тиаго, 11. Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 20. Густаво Нонато, 22. Франко Русо, 23. Мануел Шоу, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 37. Бернард Текпетей

Резерви: 12. Симон Слуга, 5. Георги Терзиев, 7. Рай Насименто, 10. Матиас Тиссера, 14. Дени Групер, 17. Жоржиньо, 32. Игор Пластун, 64. Доминик Янков, 90. Спас Делев

Tреньор: Анте Шимунджа

ПРЕДИ СРЕЩАТА

На чело на "соколите" официално ще дебютира Димитър Димитров-Херо, като той пое тима по време на зимната пауза и ще се наложи да го спасява от изпадане във Втора лига, тъй като варненци са последни в класирането с едва 8 пункта. 

Лудогорец от своя страна са в нетипична за тях позиция в сравнение с последните няколко сезона в България, тъй като изостават на точка от върха и нямат място на грешки, ако искат да притискат ЦСКА. 

Първият двубой от сезон 2022/2023 завърши с разгромна победа от 5:0 за разградчани, а преди това двата тима се бяха срещали единствено за Купа на България, където победителят отново е същия. Въпреки това, Спартак могат да се опитат да откраднат поне точка от "орлите", както направиха на същия стадион и с Левски преди зимната пауза. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички