Лудогорец посочи на ЦСКА 1948 колко много е нужно на отбора, за да е фактор


Лудогорец посочи на ЦСКА 1948 колко много е нужно на отбора, за да е фактор
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4552 0

Новакът ЦСКA 1948 беше отборът във форма преди старта на кръга в Първа лига, след като нанесе тежки поражения на отбори като Славия и Ботев (Пловдив), дори и успех с 2:1 във Варна срещу Черно море. Това даваше надежди на дебютанта в елита, че може да търси триумф дори срещу Лудогорец, но "орлите" демонстрираха на столичани, че са много далеч от класата, необходима за по-сериозни успехи в родния шампионат. Шампионите спечелиха лесно с 3:0 на стадион "Васил Левски", а Клаудио Кешеру напомни за себе си, след като собственоръчно обезвреди и разби защитата на ЦСКА 1948. 

Само преди няколко дни Добрин Гьонов заяви, че отборът може да се бори за златните медали още през този сезон, но явно разградчани бяха приели тези думи много сериозно, след като не оставиха никакви съмнения за това кой е драстично по-добрият отбор. След куп пропуски Кешеру най-накрая се разписа в 45' за 1:0 в полза на "орлите", но пък и "червените" имаха шанс да отбележат по-рано в мача, ако удар на Камбуров не беше срещнал гредата. 

През второто полувреме домакините се опитаха да натиснат за изравнителен гол, но при убийствено двойно подаване между Чибота и Кешеру крилото излезе сам срещу вратаря в 65' и се разписа за 2:0. Кешеру 13 минути преди края сам оформи крайния резултат. 

"Червените" отправиха и двата си точни удара в мача при решен краен изход, а Лудогорец тотално обезвреди атомното нападение на Красимир Балъков, което бе отбелязало 21 гола преди днешната среща, 12 от които в последните 4 кръга. 

Загубата изхвърли 48-ците от топ 3 на Първа лига, докато в момента Лудогорец е на върха с 26 точки и мач по-малко от преследвачите ЦСКА, който е с 21 пункта. Локо (Пд) е 2-и с 23 точки и равен брой мачове с шампионите, но изненадващо Бруно Акрапович напусна в посока ЦСКА в неделя вечер. 

СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 25. Александър Александров, 21. Венцислав Василев, 3. Димитър Пиргов, 18. Ивайло Чочев, 10. Васил Шопов, 7. Марио Топузов, 20. Ангел Бастунов, 33. Галин Иванов, 24. Лазар Марин, 9. Мартин Камбуров (к)

Лудогорец: 27. Владислав Стоянов, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешеру, 30. Козмин Моци (к), 32. Жосуе Са, 37. Бернард Текпетей, 64. Доминик Янков, 95. Каули Оливейра

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА 1948 СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ В ПЪРВА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите можеха да поведат в резултата още в 3-ата минута, когато Бернард Текпетей осъществи страхотен пробив отдясно и подаде към Доминик Янков, но вторият стреля над вратата на домакините от удобна позиция.

В 14-ата минута Каули стреля от границата на наказателното поле и отправи бомбен изстрел, но Даниел Наумов се намеси по прекрасен начин и изби топката в ъглов удар. Секунди след това Текпетей направи страхотен пас успоредно на вратата на домакините, но 3-ма в зелено се разминаха с топката.

5 минути по-късно ЦСКА 1948 стигна до първата си по-добра ситуация. Мартин Камбуров почти от тъчлиния опита нещо средно между центриране и удар, а в крайна сметка топката някак се озова в напречната греда, като Владо Стоянов очевидно подцени ситуацията.

След средата на първата част Недялков проби за първи път отляво и се стигна до напрежение, тъй като намери отлично Кешерю, който обаче отблизо не успя да уцели вратата и стреля покрай левия страничен стълб до Наумов.

45' - 0:1! Шопов се отчете с ужасяваща грешка, като неразчетено върна към Наумов. Кешерю се ориентира в ситуацията, пресече подаването и след това финтира стража, за да може впоследствие да вкара на вече опразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме ЦСКА 1948 натисна много сериозно, но след няколко пропуска в 65' Лудогорец нанесе втория си удар. Чибота от крилото комбинира с Кешеру, който изнесе и двамата централни защитници извън наказателното поле. С едно докосване румънският стрелец изведе Чибота в пеналтерията, а крилото с лекота преодоля Наумов за 0:2.

В 77' Лудогорец подпечата успеха си със скоростна атака по дясното крило. Алекс Сантана беше изведен зад защитата на столичани, пусна остър пас в наказателното поле и Клаудио Кешеру реализира 2-ия си гол в мача. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кой да е очаквал преди сезона, че дебютант в елита, клуб на едва 4 години, ще се представя толкова успешно в първия си сезон в Първа лига? Ето, че ЦСКА 1948 върши истински подвизи и изненада някои от грандовете, за да заеме 3-ото място във временното класиране.

На пътя му обаче сега застава възможно най-тежкият противник - шампионът и хегемон в последните години Лудогорец. "Орлите" обаче далеч не се намират в най-добрата си форма, което се вижда както в двубоите от Европа, така и на родната сцена.

Те се завръщат към мачовете от Първа лига след нова загуба в групите на Лига Европа, но този път тя дойде от английския гранд Тотнъм. След днешния мач ще има прекъсване за двубоите за националните отбори, при което Лудогорец ще може да вземе глътка въздух. Разградчани обаче несъмнено ще искат да влязат в него с победа, която да затвърди и първата им позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички