Лудогорец подгони интересен европейски рекорд в компанията на Байерн Мюнхен


Лудогорец подгони интересен европейски рекорд в компанията на Байерн Мюнхен
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2240 0

Лудогорец стана шампион на България за 11-и пореден път и постави своеобразен рекорд по този показател. Това се оказа и най-ранната титла за разградчани, постигната през април още след първия кръг от плейофите на Първа лига. В останалите мачове треньорът Анте Шимунджа може да даде шанс за изява на играчите, които по-често остават на резервната скамейка и на младоците в състава.

Със своята 11-а поредна титла, „орлите“ са устремени и към един интересен европейски рекорд. С по-дълга серия от тяхната са само отборите на БАТЕ Борисов и Розенборг с 13 поредни титли, гибралтарският Линкълн и латвийският Сконто Рига, които са ставали шампиони 14 поредни пъти и делят първото място в тази класация, съобщава Тема Спорт.

Изненадващо или не, от топ първенствата също има отбор, който е по петите на Лудогорец и това е немският колос Байерн Мюнхен, който стана шампион на Германия за десети пореден път. В добра серия са още австрийският РБ Залцбург с 8 поредни титли, а с 6 поредни е шампионът на Молдова Шериф Тираспол.

Лудогорец свърши работата си и стана шампион, но сега предстои по-тежката задача - влизане в мечтаните групи на Шампионска лига. Битката в Първа лига за другите евроквоти е жестока. Ето кога българските отбори ще научат имената на първите си съперници в евротурнирите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички