Футболист на Лудогорец с любопитни думи за българския футбол и феновете по стадионите


Футболист на Лудогорец с любопитни думи за българския футбол и феновете по стадионите
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

5993 0

25-годишният нападател на Лудогорец Матиас Тисера говори пред аржентинското издание "Doble Amarilla" и сподели впечатленията си от клуба, България и българския футбол. Офанзивният футболист подсили "орлите" през зимния трансферен прозорец и успя да се отчете с 8 мача, 3 гола и 2 асистенции до момента.

Тисера разказа как се е стигнало до преминаването му от Аржентина в Европа: "Истината е, че когато се появи възможността за този трансфер, въобще не се поколебах. Видях класирането, разучих клуба и града. Видях, че това е отбор, който води в първенството и има шанс да играе в Шампионската лига или някой от другите турнири на УЕФА. Реших да приема офертата, тъй като това бе предизвикателство и щях да имам шанс да стана шампион".

"В малкото време, откакто съм в отбора, успях да участвам в няколко мача и да помогна за титлата. Много съм щастлив. В клуба и в отбора ме приеха много добре", допълни аржентинецът, а на въпрос какъв е футболът в България отговори така:

"Много е динамичен и тактиката има голяма роля. Има по-малко единоборства, в сравнение с Аржентина, но това вероятно се дължи на факта, че почти постоянно се играе с топката по земята. Това ме устройва и е част от причината да избера Лудогорец и българското първенство".

"Не знаех много за България преди да се отвори възможността за трансфер. Езикът е съвсем различен, но истината е, че тук е много хубаво. Има специфични правила, с които не съм свикнал, но ще трябва да ги науча. Живеем много добре и градът е спокоен", разкри още нападателят на "орлите".

За финал той бе запитан какво най-много му липсва от родната Аржентина и спомена обстановката по трибуните в България: "Най-много ми липсва всекидневният контакт с хората, тъй като българският език е много труден. Липсва ми аржентинската скара, семейството и лудата емоция на феновете, когато вкараш гол. Тук зрителите по-скоро приемат случващото се на терена като шоу, като някаква театрална постановка. Липсва ми експлозията на трибуните".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички