Жестоката битка за оцеляване в Първа лига продължава с два сблъсъка – ето кои са те


Жестоката битка за оцеляване в Първа лига продължава с два сблъсъка – ето кои са те
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1544 0

Жестоката битка за оцеляване в Първа лига продължава с пълна сила и в деня след Великден. Програмата ни предлага два мача днес. Царско село приема Ботев Враца от 17:30 в столицата,  а след това Пирин приема Локомотив София от 20:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

„Царете“ увеличиха значително шансовете си за спасение след двете поредни победи над Пирин съответно с 1:0 в последния кръг от редовния сезон и с 2:0 в откриващия от елиминационната фаза. Ботев Враца стартира плейофите с минималното поражение от Локо Сф с 0:1 на Националния стадион. В класирането врачани са с три точки повече от последния в таблицата тим на Царско село, воден от италианския специалист Стефано Макопи.

Пирин пък ще се опита да се върне към успехите, след като отстъпи пред Царско село в два последователни двубоя. Отборът е с точка по-малко от предстоящия си съперник Локомотив, който стигна до трите точки срещу Ботев Враца. Столичните железничари  и „орлетата“  са и в най-изгодна позиция да избегнат плейоф с четвъртия от Втора лига или директно изпадане във второто ниво на българския футбол.

В следващия кръг от мачовете във втората четворка Ботев Враца посреща Пирин Благоевград, докато Локомотив София приема Царско село. Срещите са планирани за 2 май, понеделник, съответно от 17:30 часа и 20:00 часа.

А ето какво деветголово зрелище сътвориха Арда и ЦСКА 1948 в Кърджали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички