Лудогорец победи трудно последния в Първа лига - Славия, за да си върне върха, съдията пак се издъни


Лудогорец победи трудно последния в Първа лига - Славия, за да си върне върха, съдията пак се издъни
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3948 0

Българският шампион Лудогорец взе нова измъчена победа през този сезон, като този път надделя като гост над последния във временното класиране на Първа лига - Славия. "Орлите" победиха с 2:0 и си върнаха лидерската позиция.

"Белите" обаче могат да се чувстват сериозно ощетени. Те удържаха съперника си до 65-ата минута, а тогава появилият се като резерва Клаудиу Кешерю засече с глава центриране от ъглов удар и се разписа. Точно преди да нанесе удара обаче, неговият съотборник Алекс Сантана изблъска с две ръце в гърба играч на Славия в наказателното поле. На всичкото отгоре нарушението бе в зоната, в която Кешерю се намираше при нанасянето на головия изстрел. Това явно убегна на главния съдия, който подмина ситуацията въпреки огромните претенции на домакините.

В последните минути на двубоя Алекс Сантана също се разписа след далечен изстрел и кошмарна намеса на стража на "белите" - Вуцов. Така два подаръка точно преди празниците за шампионите им осигуриха нови 3 точки.

Футболистите на Станислав Генчев приемат у дома ЛАСК Линц в последния си мач за сезона в Лига Европа в четвъртък (10 декември), а в неделя (13 декември) посреща Черно море в мач от Първа лига. За Славия предстои гостуване на Ботев Враца в четвъртък в отменен двубой от Първа лига.

СЪСТАВИ

Славия: 13. Светослав Вуцов, 4. Петър Патев, 55. Андреа Христов, 38. Милен Гамаков, 19. Филип Антовски, 77. Георги Вълчев, 10. Янис Карабельов (К), 70. Драгош Фирцулеску, 20. Филип Кръстев, 11. Радослав Кирилов, 8. Димитър Рангелов

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 24. Оливие Вердон, 32. Жозуе Са, 4. Антон Недялков, 7. Алекс Сантана, 18. Светослав Дяков (К), 81. Димитър Митков, 95. Каули Оливейра, 11. Кирил Десподов, 13. Мавис Чибота

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

65' - 0:1! След изпълнение на ъглов удар Клаудиу Кешерю засече топката с глава и откри резутата. При изпълнението обаче бе подминато кристално нарушение на Сантана, който с две ръце изблъска играч в "бяло" и освободи място за Кешерю.

82' - 0:2! Лудогорец удвои своя аванс. Алекс Сантата стреля от много далеч, топката се отклони от гърба на играч на Славия. Вратарят Вуцов бе залъган, но успя да застане на позиция, докато топката падаше. Въпреки това, той някак успя да си вкара във вратата и да направи подарък на разградчани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо в първите 10 минути от двубоя последният във временното класиране играеше по-добре и създаде няколко хубави възможности в наказателното поле, от които обаче не успя да се възползва. Чак в 11-ата минута дойде първото чисто положенеи за Лудогорец, когато Недялков проби и подаде към Десподов, който от отлична позиция и непокрит не успя да уцели вратата, стреляйки високо над нея.

Постепенно ситуацията се промени и "орлите" наложиха контрол върху двубоя и натикаха "белите" в собствената им половина. В 24-ата минута шампионите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. С изпълнението се нае Кирил Десподов, който стреля добре, но изстрелът му се отби в напречната греда.

Футболистите на Станислав Генчев контролираха все повече топката, а Славия все по-рядко поглеждаше напред. В края на полувремето Чибота стреля мощно от въздуха от близка дистанция, но за късмет на домакините ударът му попадна прраво в ръцете на Светослав Вуцов.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Съвсем скоро Лудогорец ще остане съсредоточен единствено върху двубоите от вътрешните турнири у нас - Първа лига и Купата на България. Това е нещо нетипично за "орлите" в последните сезони, но се стига закономерно дотук, след като тимът записа единствено поражения във всичките си двубои до момента от групите на Лига Европа.

Разградчани ще искат да продължат доминацията си в Първа лига и да завоюват 10-а поредна титла. През този сезон Лудогорец се представя колебливо и във вътрешното първенство, но успява да печели мачовете си, а изгубените точки не оказват проблем поради невъзможността някой друг тим да се възползва от тях.

Сега Лудогорец ще гостува на Славия, който се намира в много неприятна ситуация. "Белите" регистрират изключително слаб сезон и дори вече са изместени от Етър, за да се заковат точно на последното място с 9 точки от 13 мача. И все пак отборът е и с два мача по-малко, така че при повдигане на нивото може да излезе от това положение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички