Лудогорец победи инфарктно Славия и доближи ЦСКА в позабравената Първа лига


Лудогорец победи инфарктно Славия и доближи ЦСКА в позабравената Първа лига
Снимка: Lap.bg

4648 0

Българският шампион Лудогорец записа много важна победа в отменен двубой от българската Първа лига. На фона на провеждащото се в момента Световно първенство по футбол "орлите" гостуваха на Славия и спечелиха с 2:1.

Успехът не дойде никак безпроблемно, въпреки че разградчани поведоха още в 10-ата минута, когато Текпетей се справи по великолепен начин с Керчев и поднесе топката на Тисера, който се разписа от непосредствена дистанция.

Галин Иванов изравни в началото на втората част след прекрасни технични действия, а около пет минути преди края на срещата Кирил Десподов внесе смут в действията на Светослав Вуцов, скачайки току пред него и топката. Това в крайна сметка се оказа печелившо и след доза късмет тя се озова в мрежата на "белите".

Това е трети пореден успех за Лудогорец над този съперник, като любопитното е, че във всеки от тях Славия се е разписвал. Столичани остават със само една победа в последните шест двубоя срещу "орлите".

Във временното класиране Лудогорец остава на втора позиция с 42 точки - две по-малко от лидера ЦСКА, който обаче е с мач повече. Славия пък не успя да влезе в топ 4 и остава на пето място с 32 пункта.

Стартови състави:

Славия: 21. Светослав Вуцов - 83. Христо Попадеийн, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес, 33. Галин Иванов (к), 93. Кемело Нгуена, 73. Иван Минчев, 11. Кристиан Добрев, 8. Емил Стоев, 9. Ахмед Ахмедов

Лудогорец: 1. Серджио Падт - 3. Антон Недялков (к), 4. Сисиньо, 6. Якуб Пьотровски, 10. Матиас Тисера, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 32. Игор Пластун, 37. Бърналд Текпетей, 73. Рик Джонатан, 95. Каули Оливейра

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

10' - 0:1! Още в самото начало "орлите" стигнаха до аванс в резултата. Венци Керчев не се справи с Текпетей по крилото и той проби отлично, след което подаде успоредно на голлинията и там Тисера изпревари защитника, който отговаряше за него, и вкара от непосредствена дистанция.

В 23-ата минута "белите" от София бяха много близо до изравнителния гол и стигнаха до най-чистото си положение до момента в мача. Отбита след центриране топка се оказа в краката на Крис Добрев. Той трябваше да стреля от непосредствена дистанция, въпреки че бе от малък ъгъл. Добрев обаче избра да върне топката успоредно на голлинията, но там нямаше кой да я засече в опразнената врата.

До края на полувремето шампионите останаха по-добрият тим на терена и контролираха събитията, като можеха да се разпишат на още няколко пъти, имаха и достатъчно статични положения на разположение. Славия пък изчакваше своите възможности и осъзнаваше, че има време до края на двубоя, като не бе твърде настойчив.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 1:1! По-малко от пет минути след началото на първата част "белите" изравниха. Галин Иванов получи отдясно по нападението на своя тим и в наказателното поле направи великолепен финт, с който прати двама противникови играчи на земята. След това пък прецизно преодоля всички останали "орли" по пътя на топката към голлинията.

След изравнителното попадения Лудогорец не успя да отвърне с мигновен отговор. Нещо повече - сякаш темпото и качеството на ситуациите за "орлите" се влошиха в сравнение с това, което наблюдавахме през първата част. 

Славия дори успя да отправи още няколко изстрела и да създаде нелоши атаки, но цялостно контролът на сблъсъка отново бе ръководен от "орлите".

С напредването на времето се заформи все по-сериозен натиск за футболистите на Анте Шимунджа, но четвърт час преди края на срещата столичани продължаваха да са достатъчно стабилни, че да не получат попадение.

84' - 1:2! "Орлите" отново излязоха напред в резултата малко преди края на двубоя. Центриране към Десподов, който скочи във въздуха и внесе смут в действията на Светослав Вуцов. В крайна сметка след леко единоборство топката се търкули в мрежата на "белите".

Преди мача:

Славия влиза в двубоя от пета позиция във временното класиране и ще се опита да спира устрема на 11-кратните шампиони за върха. Възпитаниците на Шимунджа се намират на втората позиция и изостават с пет точки на ЦСКА и имат два изиграни мача по-малко - по един срещу Славия и Левски. 

Последните официални двубои на отборите бяха през миналата седмица, когато играха за Купата на България. Славия се наложи след продължения с 2:1 като гост на Спортист Своге, докато Лудогорец вкара два безответни гола при визитата си на Розова долина. 

При последните 5 гостувания на "орлите" в "Овча Купел" - Славия се наложи на два пъти, толкова от срещите завършиха без победител, а в една от тях "зелените" спечелиха. За последно "белите" спечелиха през есента на 2021-а. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички