Лудогорец обърна Черно море във Варна, Марселиньо се завърна с асистенция и червен картон


Лудогорец обърна Черно море във Варна, Марселиньо се завърна с асистенция и червен картон
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8775 0

Шампионът на България Лудогорец постигна четвърта победа от началото на сезона в родната efbet Лига. Тя стана факт в морската столица Варна, където играчите на Стойчо Стоев спечелиха с 1:2 над Черно море.

В средата на първото полувреме "моряците" стигнаха до попадение чрез Родриго, след като контролираха случващото се на терена до този момент. Само 4' по-късно обаче "орлите" стигнаха до изравнително попадение чрез Дан Битон, който центрира от свободен удар, но топката не бе засечена от нито един играч в наказателното поле и се озова в мрежата на Дюлгеров.

През втората част играчите на Стойчо Стоев стигнаха до пълен обрат благодарение на гол от Клаудио Кешеру. Нападателят бе точен след центриране на завърналия се в игра за Лудогорец Марселиньо. Бразилецът се появи в игра в 73', успя да асистира, а между 80' и 85' си изкара по един жълт картон и бе изгонен.

С тази победа разградчани събраха 14 точки, с което се върнаха на първото място в класирането. Черно море пък остава на 6-а позиция с актив от 9 точки, като това бе първо поражение за момчетата на Илиян Илиев.

Още в 3' на мача Черно море стигна до голова възможност. Патрик пое пред наказателното поле и си освободи място за удар. 7-цата на домакините стреля от над 20 метра по земя, но Пламен Илиев успя да се разтегне и да улови топката пред гол линията си.

В 11' обаче Илиян Илиев трябваше да прави промяна в състава си. Исмаил Иса получи контузия в коляното, като опита да продължи да играе, но в един момент се свлече на терена и напусна принудително. На негово място се появи Жоржиньо.

В 18' Родриго и Жордао преминаха като на парад по левия фланг с няколко паса. В крайна сметка се стигна до опит за центриране, но Георги Терзиев блокира, което доведе до втори корнер пред вратата на Илиев.

След 25' игра отново варненци бяха близко до откриване на резултата. Ндонгала получи центриране по земя в наказателното поле и стреля, но Илив показа отново отличен рефлекс, за да опази вратата си суха.

В ответната атака обаче прошка нямаше. Родриго получи в центъра на терена след грешка на Абел Анисе и напредна до наказателното поле, където отправи добре премерен удар, като този път стражът на "орлите" нямаше шанс да се намеси - 1:0.

В 32' обаче момчетата на Стойчо Стоев стигнаха до изравнително попадение. Дан Битон центрира от свободен удар, като нито един играч в наказателното поле не успя да играе с топката и тя влетя в мрежата на Дюлгеров - 1:1.

След 5' игра през второто полувреме Черно море получи шанс да изпълнява пряк свободен удар. Патрик застана зад топката и стреля в далечния ъгъл, но кълбото бе спряно от гредата.

В 66' Лудогорец получи шанс да направи пълен обрат. Антон Недялков отклони с глава след центриране на Битон, но Чибота не успя да засече кълбото във вратата на домакините.

Все пак играчите на Стойчо Стоев стигнаха до второ попадение 15' преди края. Марселиньо, който се извини на треньора и вече получава шанс за изява, центрира в наказателното поле, а там Клаудио Кешеру засече с глава и след рикошет в Хантакиас се озова зад гърба на Дюлгеров - 1:2.

В заключителните минути на срещата Марселиньо бе изгонен. Звездата на шампионите получи жълт картон в 80', а 5' по-късно бе пратен под душовете с второ официално предупреждение. 

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец ще има тежка задача днес при гостуването си на Черно море. Традиционно на "Тича" съперниците на варненци играят трудно, като това се отнася и за днешния им съперник.

В 20:30 часа ще започне най-интересния мач от петия кръг в efbet Лига между два от най-стабилно представящите се тимове през кампанията. Това са и единствените два тима без загуба в шампионата до момента, като "моряците" са с две победи, три равенства и 9 точки на сметката си, като заемат петата позиция. Шампионите пък са с 11 пункта преди днешната среща след три успеха и две равенства и ще оглавят класирането при успех на "Тича" днес.

СЪСТАВИ:

Черно море: 25. Дюлгеров, 6. Попов, 33. Енчев, 44. Хантакиас, 2. Панов, 28. Ндонгала, 7. Андраде, 72. Родриго, 71. Панайотов, 20. Жордао, 9. Иса

Лудогорец: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 3. Недялков, 22. Икоко, 12. Анисе, 44. Горалски, 17. Жоржиньо, 8. Битон, 13. Чибота, 28. Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички