ЦСКА потрепери срещу Арда, но записа трета победа за сезона


ЦСКА потрепери срещу Арда, но записа трета победа за сезона
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10342 0

Отборът на ЦСКА постигна трудна победа на "Българска армия" над новака Арда в мач от шестия кръг на efbet Лига. "Червените" се наложиха с 3:2 в интересна среща, която предложи емоции на феновете по трибуните.

Още в 15' домакините поведоха в резултата, след като Тони Уот завърши отлично центриране на Тиаго. Само 4' по-късно обаче Радослав Василев се възползва от грешка на Витаутас Черниаускас и изравни. 

В началото на втората част "червените" натиснаха и стигнаха до попадение в 63', когато Евандро беше точен. В последните минути Али Соу се разписа, а веднага след това Иван Коконов отново върна интригата, но до повече попадения не се стигна.

С тази победа ЦСКА събира 11 точки и заема 4-о място във временното класиране. Арда пък е на 8-а позиция с 8 пункта.

Първата добра ситуация дойде в 5' за тима на ЦСКА. При центриране в наказателното поле Кристиян Малинов свали с глава към Тони Уот, който овладя, но не успя да нанесе удар, след като топката бе избита в корнер.

Натискът на домакините продължи и в 15' падна първото попадение за деня. ЦСКА открадна топката с известно съмнение за нарушение, след което Уот напредна през центъра в половината на Арда и подаде в ляво към Тиаго. Последният опита центриране, което бе неуспешно, но след това поправи грешката си, като топката кацна на крака на Уот, който от въздуха я засече в мрежата на Иван Караджов за 1:0. Това е втори гол за офанзивния играч в efbet Лига.

След по-малко от 4' игра обаче кърджалийци намериха пътя към вратата на "червените". При центриране на Деян Лозев в наказателното поле Витаутас Черниаускас излезе, за да улови, но бе изпреварен от Радослав Василев, който с шпагат засече кълбото в мрежата - 1:1.

10' преди почивката играчите на Люпко Петрович бяха близко до изравнителното попадение, след като Уот се измъкна по фланга, стигна до наказателното поле и пусна към Евандро, който стреля по диагонала, но Караджов с чудесен плонж успя да избие.

От началото на втората част ЦСКА наложи натиск над съперника. В 50' Уот можеше да вкара втори гол, след като получи топката пред малкото наказателно поле и стреля мощно, но ударът бе блокиран от защитник в синьо.

По-добрата игра на ЦСКА даде резултат в 63'. Тони Уот надскочи защитата на Арда пред наказателното поле при дълъг пас и с глава изведе Евандро. 10-ката на "червените" си нагласи топката с едно токосване и от близко разстреля Караджов - 2:1.

В последните минути на мача двата тима си размениха по още един гол. Турицов центрира в наказателното поле и Али Соу заби топката с глава във вратата за 3:1. В добавеното време пък "червените" загубиха топката в центъра на терена и Иван Коконов завърши бърза атака, за да намали за 3:2.

Преди мача

Отборът на ЦСКА ще търси трета победа от началото на сезона в efbet Лига. Играчите на Люпко Петрович са непостоянни в родното първенство, като към момента имат две победи, две равенства и една загуба, което им отрежда едва осмото място в класирането с 8 точки. След като тимът отпадна от Лига Европа обаче се очаква всички сили на "червените" да бъдат пратени в Първа лига.

Новакът Арда пък записа няколко добри резултата в началото на сезона. Тимът спечели две точки от първите си два мача, след което дойдоха победите над Берое и Витоша Бистрица, за да може тимът да събере осем точки и да се намира на шестата позиция. В последния кръг обаче кърджалийци бяха надиграни с 2:5 от Локомотив Пловдив у дома.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Занев, Малинов, Бикел, Турицов, Уот, Евандро, Тиаго, Отабор, Албентоса

Арда: Караджов, Лозев, Крумов, Гаич, Глишик, Мартинов, Овсепян, Аморим, Коконов, Делев, Василев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички