Лудогорец няма да загуби в Букурещ


Лудогорец няма да загуби в Букурещ

1386 0

Стяуа Букурещ и Лудогорец се изправят в сблъсък на плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската Лига. Домакините отстраниха Стрьомгсгодсет и Актобе, докато българският шампион елиминира Дюделанж и Партизан Белград. Това лято двата отбора се срещнаха помежду си в контролна среща, завършила 4:2 за разградчани.

Сегашният сблъсък нямаше да се състои, ако УЕФА не бяха взели решение да отстранят Легия, заради нередовен футболист, играл в мача със Селтик, а на тяхно място сложиха "детелините", поради което "орлите" трябваше да очастват в жребия като непоставени.

По-късно българският отбор нанесе сериозен удар по румънците, отмъквайки им под носа тунизийския нападател Юнес Хамза. Той ще бъде картотекиран в деня на мача. Очаква се отборите да излязат с най-доброто на терена, а Кристиан Танасе да бъде основна заплаха за защитата на Лудогорец, която е с доста проблеми-Терзиев е контузен, а с проблеми е Козмин Моци. Очаквам здрав мач с предимно тактическо надлъгване и опознаване на съперника.

От своя страна българският шампион ще използва всяка възможност и ще се стреми да вкара гол на чужд терен, който да им даде предимство и допълнително самочувствие. Бързите контраатаки по крилата за Лудогорец ще са основна пречка за румънците, а постоянно включващият се напред Кайсара ще бъде може би скритият коз на гостите.

Залогът е огромен и очакванията са за по-предпазлив футбол, с малко положения и голове. Лудогорец възвърна формата си, след като начело на тима застана Георги Дерменджиев.

Миналата седмица разградчани спечелиха Суперкупата на България, след което победиха и ЦСКА. В предсезонната си подготовка пък "орлите" клъвнаха с 4:2 именно Стяуа и сега се надяваме отново на успех.

 Прогноза: Стяуа - Лудогорец Х2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички