Босът на Стяуа заложи 20 000 евро срещу Лудогорец


Босът на Стяуа заложи 20 000 евро срещу Лудогорец

13367 0

Смахнатият бос на Стяуа (Букурещ) Джиджи Бекали го е обърнал на тото в панделата! Румънският олигарх, който в момента е в затвора, заложил една торба пари, че неговият тим ще изрита "Лудогорец" от групите на Шампионската лига предава в-к "Всеки ден". Тази вечер двата отбора излизат в първи мач от плейофите на модерния "Арена Национал" в Букурещ, на който се очакват над 35 хиляди запалянковци. Според медиите отвъд Дунав мост скандалният Бекали хванал бас за 20 000 евро със своя ортак в затвора Кристи Борчеа, който е бивш бос на вечния враг Динамо (Букурещ).

Двамата излежават зад решетките ефективна присъда от 3 години и половина заедно с още петима футболни президенти плюс легендата Джика Попеску за правене на пари и укриване на данъци от 12 трансфера. Въпреки, че Бекали е на топло, той продължава да дърпа конците в Стяуа, а в момента пред гранда от Букурещ най-важната цел е да влезе в групите на Шампионската лига за втори пореден път. Според комшиите Бекали зорко следи какво се случва в клуба и е наредил на всяка цена Лудогорец да бъде отстранен.

Облогът с Кристи Борчеа станал в една от килиите на затвора, разкриват румънски месии, цитирайки свой източник от обкръжението на Джиджи Бекали, популярен с прякора Кръстника.

Цялата работа станала, след като двамата започнали лют спор какво ще направят румънските отбори в решителните квалификационни кръгове на евротурнирите. Освен Стяуа в шампионската лига още Петролул и Астра атакуват групите на Лига Европа.

"Тази година румънските отбори са зле. Няма как да стане, Кръстник, Стяуа няма да успее", казал Борчеа на своя авер в затвора. Само че своенравният Бекали тропнал по масата и изобщо не се поколебал да се обзаложи на 20 000 евро. Босът на Стяуа нямал и капка страх от Лудогорец, въпреки че по-рано това лято българският първенец победи в контрола с 4:2.

Бекали бил напълно уверен, че играчите няма да го предадат и ще изпълнят неговата заръка. "Ти луд ли си, бе?! Българите нямат никакъв шанс. Стяуа ще играе в Шампионската лига", ударил се в гърдите Джиджи Бекали пред ортака си Борчеа.

Евентуален провал би бил катастрофа за Стяуа, тъй като на Генча все още имат доста финансови проблеми и милионите в лигата са от голямо значение за Бекали. По тази причина Бекали обещал рекордни премии за своите футболисти. Титулярите щели да получат по 100 000 евро при влизане в групите, а останалите по 70 000. Освен това към тях щели да прибавят и бонусите от спечелването на шампионската титла в Румъния през миналия сезон. Затова и щурият бизнесмен бил сигурен, че българският шампион няма как да спре неговите футболист, Двамата комшии в затвора се разрбрали да си разчистят сметките, когато излязат на свобода, разказват още медиите в Румъния.

Баровецът позна насън мач с ЦСКА през 2011г. Преди три години Стяуа отново срещна български отбор на прага на групите в Лига Европа. Тогава грандът от Букурещ отстрани ЦСКА след 2:0 и 1:1. Преди двата мача Бекали, тогава още на свобода, се кълнеше, че неговият отбор ще срита здраво българските "армейци". Босът пак се бе хванал на бас със свои авери, че Стяуа ще отупа ЦСКА. Бекали показа обичайното си арогантно поведение, като обяви, че мачът с нашите не е сериозно предизвикателство.

Преди сблъсъка между двата отбора той обеща победа на феновете на Стяуа, а аргументът му беше само един - сънувал успеха. Няколко дни преди мача с Бекали се събудил сутринта, след като видял как неговият отбор печели с 2:0. Това се оказа и точният резултат от първия двубой, който се игра в Клуж Напока. Историята със съня на Бекали породи доста съмнения около мача. Още повече че неговата фамилия бе близка до тогавашните собственици на ЦСКА от Титан. Нередности в мача така и не се доказаха, а на реванша в София "червените" стигнаха само до 1:1 и така Стяуа се класира за групите на Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички