Лудогорец не спечели и във втория си мач: бивш играч на ЦСКА спаси "орлите"


Лудогорец не спечели и във втория си мач: бивш играч на ЦСКА спаси "орлите"
Снимка: ludogorets.com

12650 0

Българският шампион Лудогорец не победи и във втория си приятелски двубой по време на зимния подготвителен лагер в Белек. "Орлите' завършиха наравно 1:1 със Заглембе Любин. Към края на двубоя те имаха и числено преимущество след странен червен картон, но въпреки това не съумяха да осъществят пълния обрат.

През първото полувреме паднаха две попадения. Първо още в 39-ата минута Заглембе Любин откри, след като Фон Витри бе преодолян отляво по отбраната на разградчани. Последва центриране от тази зона и Филип Старжински намери отлично топката без да се бави и с едно докосване се разписа.

Пет минути преди края на частта пък бившият играч на ЦСКА Жоржиньо догони една топка до аутлинията, след което комбинира с Текпетей, който с мощен изстрел не остави шансове на Бурич, въпреки че стражът игра с топката.

През второто полувреме футболистите на Анте Шимунджа бяха далеч по-добрият отбор на терена. Въпреки това попадение така и не падна. Най-интересната ситуация до края на срещата бе с абсурден червен картон в 70-ата минута. Тогава последва втори жълт за Клюдка заради това, че се забави да изпълни пряк свободен удар.

Така след загубата от Хановер с 1:2, сега "орлите" завършиха наравно с полския тим. Следващите съперници за разградчани са Цървена звезда (25 януари), Динамо Тбилиси (28 януари), Шахтьор Донецк (31 януари).

Лудогорец: Слуга, Вердон, Русо, Фон Витри, Групер, Шоу, Янков, Нареси, Тисера, Текпетей, Жоржиньо

Заглембе Любин: Бурич, Клудка, Лавинчак, Бартолевски, Маковски, Лакоми, Старжински, Ходина, Бохар, Адамски

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

1' - 0:1! Още в 39-ата секунда Заглембе Любин откри резултата! Аслаф фон Витри бе преодолян отляво по отбраната на "орлите", след което последва центриране от неговата зона. Топката стигна до Филип Старжински, който без да се бави я прати към вратата с едно докосване и преодоля Слуга.

Четвърт час след старта на срещата Шоу изведе по чудесен начин Текпетей зад противниковата отбрана. Той демонстрира отлична скорост, за да се откъсне от бранителите, след което стреля. Ударът му мина над напречната греда, като бе отсъден ъглов удар.

В 28-ата минута Доминик Янков се завъртя добре и пое топката с ляв крак навътре, за да си освободи пространство за изстрел. Отправи хубав удар, но там Бурич се намеси отлично и изби в ъглов удар. След изпълнението на корнера не се стигна до нищо по-опасно.

40' - 1:1! "Орлите" успяха да изравнят резултата със следващата си по-добра атака. Жоржиньо догони дълга топка на аутлинията, след което комбинира отлично с Текпетей. Вторият пое топката и със следващото си докосване с левия крак изпрати топката силно към противниковата врата. Бурич игра с топката, но ударът бе твърде силен и не успя да спаси.

Секунди преди края на първото полувреме Франко Русо изчисти топката пред голлинията. След корнер се стигна до избита топка, която бе изпратена обратно силно по посока вратата на Слуга. Новото попълнение на "орлите" Русо обаче бе на голлинията и изчисти.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Анте Шимунджа замени целия си състав.

В 51-вата минута Лудогорец отне топката в центъра на терена. Кирил Десподов получи на дъгата на наказателното поле и напредна, след което стреля силно. Ударът му обаче попадна право в противниковия страж.

В 65-ата минута Кирил Десподов получи дълго подаване и достигна топката на границата на наказателното поле. Напредна с топка в крака, след което опита да свие към средата и да стреля с левия крак. Ударът му бе блокиран от вратаря. В тази ситуация имаше опцията и да комбинира със съотборник.

В 69-ата минута на фона на далеч по-добрата игра на Лудогорец Заглембе създаде първото си по-добро голово положение за втората част. Томаш Пиенко получи топката, напредна с нея, след което демонстира отлична техника, за да излъже бранител на "орлите". В крайна сметка след няколко финта стреля, но Падт спаси.

Малко след 70-ата минута Клюдка от полския тим се забави с изпълнение на пряк свободен удар, заради което главният съдия изненадващо му показа втори жълт картон и го изгони. Разбира се, поляците не останаха с човек по-малко, тъй като е приятелски мач - играч, който вече бе заменен, се върна в игра вместо изгонения с червен картон Клюдка.

Околко четвърт час преди края на мача Спас Делев центрира в наказателното поле на опонента и намери Диниш Алмейда. Бившият бранител на Локомотив Пловдив намери и насочи отлично топката с глава, но там вратарят изби в корнер.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Разградчани се изправят срещу отбор, който няма успех в седем поредни официални мача (шест от тях в елита на Полша). Така Заглембе се намира на незавидното 15-о място в първенството, като е със само 1 точка над зоната на изпадащите.

В този случай Лудогорец излиза като голям фаворит. Българският отбор ще опита да не допуска неточностите от първата си контрола, когато "орлите" получиха попадение от подвизаващия се във Втора Бундеслига отбор и в старта на двубоя, и в неговия край.

Българският шампион подновява официаллните двубои на 16 февруари, когато приема в Разград белгийския Андерлехт. Двата тима трябва да определят в два мача на разменено гостуване кой ще се класира за 1/8-финалите в третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички