Лудогорец надви Славия в много стойностен мач в Разград


Лудогорец надви Славия в много стойностен мач в Разград
Снимка: Официален сайт - Лудогорец

5275 0

Отборът на Лудогорец записа 17-ата си победа в Първа лига, след като „орлите“ надделяха с 3:1 над Славия в пореден мач от 21-ия кръг от родния футболен елит. Мачът в Разград предостави страхотни изпълнения от двата тима, но в крайна сметка по-сериозната класа на разградчани направи разликата и Лудогорец отново е с 4 точки пред втория ЦСКА.

Два гола за „орлите“ вкара Пиерос Сотириу в двете полувремена, а третото попадение дойде от Мануел Шоу. За „белите“ точен беше Радослав Кирилов, който вкара страхотен гол в Разград.

По този начин Лудогорец е с 51 точки на първото място в елита на футбола ни, а ЦСКА остава втори с 47 пункта. Славия остана седми с 29 точки, а през седмицата и двата отбора имат мачове от четвъртфиналите за Купата на България.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът стартира с териториален превес за столичани, но в третата Попадийн трябваше да чисти с глава опасно центриране отляво на Десподов. Малко след това пък Серджио Падт му се наложи да отразява опасен удар на Ерол Дост и нидерландецът се справи в ситуацията.

В 18-ата минута "орлите" поведоха в резултата, след като Текпетей достави страхотен пас към Сотириу. Той надигра щастливо Венцислав Керчев в наказателното поле на "белите" и шутира силно с десния крак в близкия ъгъл на Вуцов, който нямаше шанс да се намеси - 1:0.

Това не помрачи настроението в играта на "белите", но те не успяха да застрашат вратата на Падт и вместо това допуснаха втори гол в 29-ата минута. Тогава Десподов центрира перфектно топката от ъглов удар, а на близката греда Шоу я атакува и с глава я прати във вратата на Славия - 2:0.

В 32-ата Иван Минчев атакува разградската врата директно от корнер, но Падт внимаваше. Славия пък опитваше да развива своите нападения по двата фланга на атаката, но в последната третина не се виждаше решаващия пас, след който да последва голяма опасност пред вратата на Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Седем минути след старта на втората част Славия намали пасива си след чудесен индивидуален рейд от Радослав Кирилов, а шутът на капитана на "белите" беше неспасяем за Падт - 1:2.

"Орлите" притиснаха максимално своя съперник и в 66-ата направиха резултата 3:1, след като Десподов шутира много силно при лошо изчистена топка от отбраната на "белите", а Вуцов отрази. За негово съжаление кълбото отиде право на главата на Сотириу, който нямаше как да не порази "бялата" врата - 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 7. Сантана, 11. Десподов, 19. Сотириу, 21. Карничник, 23. Шоу, 24. Вердон, 30. Пластун, 37. Текпетей, 90. Делев, 95. Каули

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 83. Попадийн, 15. Георгиев, 37. Керчев, 4. Соарес, 77. Вълчев, 17. Дост, 73. Минчев, 11. Добрев, 10. Кирилов, 7. Бакеро

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ В ПЪРВА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец започна уверено пролетния дял в Първа лига и успя да дръпне с още две точки пред втория ЦСКА след грешка на "армейците" срещу Локомотив София. В петък обаче "червените" разгромиха Ботев Враца и се доближиха на само една точка зад "зелените", надявайки се, че днес разградчани ще изпуснат точки срещу Славия.

През есента Славия поднесе сензацията, след като победи Лудогорец с 1:0 като домакин. Сега "бялата лавина" се надява, че ще отмъкне нови точки в дома на шампионите. Славия търси първа победа в официален мач от ноември насам, като гони и по-предно класиране в Първа лига, където е с 29 точки на шеста позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички