Лудогорец на Дамбраускас потегли успешно и е на 1/8-финал за Купата на България, Сотириу дебютира


Лудогорец на Дамбраускас потегли успешно и е на 1/8-финал за Купата на България, Сотириу дебютира
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5145 0

Българският шампион Лудогорец започна успешно календарната 2021 година в първия си официален двубой. "Орлите" играха в отложен мач от 1/16-финалите за Купата на България срещу Спортист (Своге) и спечелиха с 3:1.

Това бе и официален дебют за новия наставник на разградчани Валдас Дамбраускас. Новият нападател на Лудогорец Пиерос Сотириу също записа дебют, като бе пуснат на мястото на Клаудиу Кешерю в последните минути от срещата.

В началото на март месец шампионите ще играят срещу Царско село в осминафинален сблъсък за Купата на България. В понеделни, 15 февруари, пък Лудогорец подновява двубоите си в Първа лига с домакинство срещу Етър.

В двубоя срещу Спортист (Своге) не останаха съмнения относно това кой е по-качественият тим. Лудогорец вкара само един гол през първото полувреме и това позволи на символичните домакини да изравнят 3 минути след началото на втората част. След това обаче "орлите" се мобилизираха и вкараха два бързи гола - в 57-ата и 60-ата минути, за да си решат мача. До неговия край записаха още няколко много сериозни пропуска.

СЪСТАВИ

Спортист (Своге): 1. Стефано Кунчев, 80. Мартин Михайлов, 3. Борислав Христов (К), 4. Иво Харизанов, 92. Галин Ташев, 11. Ваньо Иванов, 19. Ивайло Михайлов, 7. Томи Костадинов, 10. Айкут Рамадан

Лудогорец: 33. Ренан дос Сантос, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 11. Кирил Десподов, 12. Анисе, 18. Светослав Дяков (К), 24. Оливие Вердон, 28. Клаудиу Кешеру, 32. Жозуе Са, 37. Бернард Текпетей, 95. Каули Оливейра

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 1:1! Спортист (Своге) успява да изравни резултата само три минути след началото на втората част. Деян Христов успя да засече с глава центриране от пряк свободен удар и да прехвърли Ренан.

57' - 1:2! "Орлите" отново излязоха наред в резултата, след като Текпетей размени подавания с Кешерю, който го изведе в наказателното поле, за да вкара второто си попадение в срещата.

60' - 1:3! Авансът за символичните гости става още по-голям след отлична контраатака. Кирил Десподов получи топката и стреля в наказателното поле, но ударът му бе в Кунчев, който изби. Намесата му обаче не бе особено добра и топката попадна в Кешерю, който я довкара отблизо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на срещата изненадващо се стигна до напрежение пред вратата на шампионите, след като бе върната топката към Ренан, той подцени ситуацията и пропусна топката, а след това тя заплашително се насочи към голлинията, като играч на символичните домакини я преследваше и се хвърли на шпагат, но Ренан някак успя да изчисти безопасно.

18' - 0:1! Без да е създал много голови положения, Лудогорец стигна до преднина в резултата. Текпетей намери от въздуха по отличен начин отбита топка, а вратарят Стефано Кунчев не се намеси по най-добрия възможен начин и резултатът бе открит.

В 38-ата минута разградчани бяха близо до това да удвоят своя аванс. Те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция след странно съдийско решение. Кешерю стреля, а изстрелът му се отби в напречната греда.

В 45-ата минута Текпетей можеше да вкара втория си гол в срещата, след като бе изведен само срещу Кунчев, напредна добре, но ударът му бе по земя и твърде слаб, като не представляваше проблеми за стража на Спортист.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

На Лудогорец се пада честта да сложи началото на професионалния футбол у нас за 2021 година. Разградчани ще имат наглед лесен съперник в елиминационен двубой за Купата на България, който трябваше да се е изиграл преди месеци, но плановете бяха осуетени.

Това е последният останал 1/16-финал, като вече е изтеглен и жребият за следващата фаза. Той определи, че победителят от този сблъсък ще се изправи срещу елитния Царско село на осминафиналите ("царете" се справиха с Кариана Ерден с 1:0).

Интересно е да се види и как ще се справи новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас при официалния си дебют начело на "орлите", както и дали някое от новите попълнение на тима няма да запише първи минути в родния футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички