Лудогорец излиза срещу Интер, за да покаже, че не се страхува от големи съперници


Лудогорец излиза срещу Интер, за да покаже, че не се страхува от големи съперници
Снимка: Ludogorets.com

1356 0

Днес в 19:55 часа Лудогорец подновява така мечтаните за тях европейски вечери. И то не, срещу който и да е, а сред най-солидните отбори в Европа - Интер. Първият 1/16-финален сблъсък е в Разград, а седмица по-късно двата отбора ще се изправят един срещу друг и на "Сан Сиро".

Преди жребия "орлите" си пожелаха именит съперник и получиха точно такъв. В момента Интер се бори за титлата в Серия А, като след идването на Антонио Конте тимът върви във възходяща линия. "Нерадзурите" играха през есента в Шампионска лига, но не успяха да прескочат груповата фаза. Със сигурност в Разград няма да излезе оптималният състав на Конте, но дори резервите на тима са световни звезди, като Кристиан Ериксен и Алексис Санчес

Приоритет номер 1 за италианския тим е битката в италианския шампионат, но със сигурност няма да подценят и битките в Лига Европа, тъй като няколко пъти обявиха, че ще борят за всеки един възможен трофей през годината.  "Трябва да отбележим, че ще се изправим срещу отбор, който редовно играе в европейските клубни турнири. Лудогорец играе нападателен футбол. Трябва да изиграем мача с пълна сериозност, защото срещу нас ще има добре организиран отбор. Лудогорец има добри изпълнители. Ние сме готови за този мач", заяви Конте преди двубоя.

Наставникът на Лудогорец Павел Върба пък бе доста оптимистичен преди двубоя, като подчерта, че не иска да се примирява с факта, че Интер е фаворит в този двубой.  "Във вестниците и новините може да се пише всичко, но вярвам, че Интер ще подходи много сериозно и ще извади най-оптималният състав, защото за Интер мачът е важен. Мисля, че няма нужда да ги мотивираме, защото самото име Интер е мотивация за всеки футболист. От друга страна, знам, че Лудогорец не се плаши от такива съперници, играл е много подобни и сме готови. Чак да се плаша от имената, не. Респект и уважение. Ако ни е страх, няма смисъл да излизаме", заяви Павел Върба.

Днес се очаква Върба да заложи на почти същия състав, като на вратата ще застане Пламен Илиев, а бранителите пред него ще са Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре и Антон Недялков. На пейката вероятно ще останат Комзин Моци и Рафаел Форстър. Капитанът Светослав Дяков и Анисе Абел ще действат в средата на терена, напред ще се разчита на голмайстора Клаудиу Кешерю, а на румънеца ще помагат бразилеците Марселиньо, Вандерсон и Каули.

Междувременно, нападателят на българския тим - Клаудиу Кешерю, посочи кои са най-силните страни на италианците, които трябва да бъдат неутрализирани. Вижте кои са те, както и повече подробности от изказването на румънеца - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички