Лудогорец излезе с позиция след бомбената канонада на "Българска армия"


Лудогорец излезе с позиция след бомбената канонада на "Българска армия"
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2947 0

Ръководството на Лудогорец излезе с позиция относно събитията от вчерашния ден на стадион "Българска армия". Както по-рано днес стана ясно, двама души от щаба на "орлите" са пострадали от хвърлени на пистата бомбички!

Разградчани категорично осъдиха вандалския акт, но джентълменски написаха, че поздравяват противника за победата:

"Ръководството на ПФК Лудогорец категорично осъжда вандалдския акт спрямо клубния доктор Валентин Великов, младия талант Илкер Будинов и физиотерапевта Юлиян Мирча в началото на второто полувреме на мача с ЦСКА. Вследствие на хвърлени бомбички и остри парчета бетон по скамейката на Лудогорец тримата пострадаха, а е цяло щастие, че инцидентът се размина само с ранени, но без по-сериозни последствия за здравето и живота на тримата. Считаме, че футболните стадиони са място, където привържениците трябва да присъстват за забавление, а не да правят опити за осакатяване и нараняване на противниковия отбор и неговия щаб".

"Вчера ние загубихме мача и поздравяваме противника за победата на терена, но извън него много хора волно или неволно не си свършиха работата, като по този начин поставиха под риск здравето и живота на участниците в спортното събитие. Нека да напомним, че в близкото минало по стадионите има убити и осакатени невинни запалянковци и служители на реда".

"Вярваме, че служителите на реда ще идентифицират нападателите от мача ЦСКА – Лудогорец и те ще получат полагащите се по закон наказания".

"Ние от ПФК Лудогорец ще продължим политиката си за опазване здравето на посетителите на „Хювефарма Арена“, където всеки фен е добре дошъл, без значение от неговата раса, пол, етническа или клубна принадлежност. Надяваме се и на останалите стадиони в България това да бъде практика", гласи разпространената публикация от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички