Лудогорец губи титуляр, но получава милиони от Бразилия?


Лудогорец губи титуляр, но получава милиони от Бразилия?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6171 0

Бразилският халф на Лудогорец Алекс Сантана ще бъде продаден на Атлетико Паранаензе за много сериозна сума, твърди "Trétis".

Според изданието, изходящият трансфер на 27-годишния футболист ще донесе 2.5 милиона евро в касата на "орлите", като част от тези пари са заложени като бонуси за определени постижения.

Късно снощи полузащитникът бе титуляр при загубата на "зелените" от Шамрок Роувърс, която не се оказа фатална. Малко по-рано днес Сантана написа в социалните мрежи "Благодаря, Лудогорец", с което на практика потвърди, че напуска България.

Алекс Сантана акостира в Разград на 17 юли 2020 година срещу 750 000 евро, които бяха платени на Ботафого. Договорът му на "Хювефарма арена" е до лятото на 2023 г., а до момента е натрупал 78 мача във всички турнири, в които се е отчел с 14 гола и 7 асистенции.

Евентуалният му трансфер ще бъде голяма загуба за старши треньора Анте Шимунджа, който неизменно залага на него в титулярния си състав. След отстраняването на Шамрок, Лудогорец ще се изправи срещу Динамо Загреб в третия предварителен кръг на Шампионска лига. В първия сблъсък на 2 август "орлите" са домакини, а реваншът в Хърватия е насрочен за 9 август!

*Още новини за Лудогорец ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички