Лудогорец е на + от трансфери на бразилци - ето защо клубът купува от Южна Америка


Лудогорец е на + от трансфери на бразилци - ето защо клубът купува от Южна Америка
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1889 0

Лудогорец има успешна трансферна политика, когато се отнася за привличането на бразилски играчи. Това установи украинското издание "Footboom", което направи материал за любовта на техния Шахтьор и българския клуб към футболисти от най-голямата страна в Южна Америка. Излиза, че настоящият сезон е 11-ият поред, в който в Разград купуват бразилски играч. Става дума за трансфера на Алекс Сантана от Ботафого.

Общо хегемонът в Първа лига е подписал с 18 бразилци от влизането си в елита на българския футбол. За тях е похарчил около 10 милиона евро. А от продажбата на "кариоки" клубът е спечелил около 14 милиона, включително компенсация за взимане на играч под наем.

Общо за играчи от Южна Америка Лудогорец е похарчил 11 милиона евро, а е заработил 20 милиона. Това е повече от половината от спечеленото в Разград от трансфери изобщо. Разбира се, в това отношение българският клуб е далеч от Шахтьор, но работи, за да промени това.

"Footboom" установи, че за цялата си остория ръководството на "орлите" е похарчило 27 милиона евро за трансфери, а е спечелило 25. Извън Южна Америка положението с трансферите на клуба е доста зле - 17 милиона похарчени и 11 заработени. Един от привлечените от Франция, например, е задържан от полицията за насилие (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички