Лудогорец е друга бира в България и го показа на Ботев


Лудогорец е друга бира в България и го показа на Ботев
Снимка: БГНЕС

2945 0

Едва за втори път в шестте си участия в българския елит Лудогорец започна с победа първенството, като този път бе повече от категоричен - 4:1 в Разград срещу Ботев (Пловдив).

"Орлите" почиваха миналия уикенд заради реванша с Цървена звезда и днешното домакинство им беше дебютен двубой в Първа лига. Въпреки промените в състава в сравнение с триумфа в Белград в Шампионска лига, Лудогорец бе крайно убедителен и доста атрактивен (само един българин сред титулярите - Георги Терзиев).

Още във втората минута Стенио изведе Ботев напред след грешка на вратаря Милан Борян, но до 19-ата Лудогорец бе осъществил пълен обрат след попаденията на Сисиньо и Марселиньо от пряк свободен удар.

Клаудиу Кешеру от дузпа се разписа за 3:1 в 44-ата минута, в 53-ата Жуниор Кишада реализира четвъртото попадение за домакините.

"Орлите" допуснаха изненадващо ранно попадение още във втората минута, след като резервният вратар Милан Борян излезе неразчетено и по този начин позволи на Стенио да прати топката в мрежата в опразнената врата - 0:1!

В 10-ата минута обаче Лудогорец изненада противника с бързо изпълнение на тъч, при което Марселиньо успя по прекрасен начин да намери Сисиньо в празното пространство в пеналтерията. Последва премерен изстрел под плонжа на вратаря и "орлите" изравниха - 1:1.

В 19-ата минута Марселиньо се погрижи Лудогорец да осъществи пълен обрат в резултата, след като изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар пред пеналтерията - 2:1.

Ботев играеше доста прилично и личеше намерението на тима да опита да се надиграва със съперника, като отправи не малко удари, но всичките от дистанция и неточни. Лудогорец пък организира няколко скоростни акции, които можеха да доведат до трето попадение.

В 44-ата минута ново включване в атака на Сисиньо създаде сериозни проблеми на защитата на Ботев и Костадин Стоянов го фаулира в наказателното поле. Клаудиу Кешеру отбеляза хладнокръвно дузпата и даде комфортен аванс на "орлите" преди почивката - 3:1.

Грозни сцени се разиграха на трибуните в самото начало на второто полувреме, след като фенове на Лудогорец поляха с вода треньора на Ботев Николай Костов, без да има някаква видима причина за това.

В 54-ата минута поредната красива акция на Лудогорец по лявото крило след комбинация на Мисиджан и Сисиньо последва центриране на точката за дузпа. Там непокрит бе Кишада, който с мощен изстрел от воле разстреля вратаря на Ботев за 4:1.

"Орлите" понамалиха темпото, а треньорът Дерменджиев извади архитекта на играта Марселиньо за сметка на един от новите Густаво Кампаняро.

До края на срещата сякаш моралът и физическите сили на Ботев съвсем паднаха и дори Лудогорец имаше повече изгодни възможности да увеличи още преднината си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички