Научете всичко за Виктория (Пилзен) - "чешкият Лудогорец"


Научете всичко за Виктория (Пилзен) - "чешкият Лудогорец"
Снимка: Guliver/Getty Images

2712 0

Виктория (Пилзен) е чешкият еквивалент на Лудогорец и именно той ще бъде съперникът на българския шампион в плейофите на Шампионска лига.

В ЧЕХИЯ ОПРЕДЕЛИХА ЛУДОГОРЕЦ ЗА ГРОЗЕН ОТБОР

През последните години тимът е тотален доминатор в местното първенство - точно както "орлите" са в България. Отборът от Пилзен има две участия в Шампионска лига и две в Лига Европа - по веднъж повече от състава на Георги Дерменджиев (изключваме факта, че и двата тима са си гарантирали този сезон минимум групите на втория по сила турнир).

ТРЕНЬОРЪТ НА ВИКТОРИЯ СЕ ТЮХКА, ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИ С ЛУДОГОРЕЦ

Виктория има нов треньор от настоящия сезон - словакът Роман Пиварник, а в състава личат имената на много чешки и словашки национали. Това са вратарят Матуш Козачик, както и капитанът Давид Лимберски, Вацлав Пиларж, Томаш Хоржава, Милан Дуриш, Ян Холенда, Ян Баранек и Франтишек Райторал.

Виктория е основан през 1911 година със същото име, а по време на комунизма на няколко пъти се преустройва и прекръства - Сокол Шкода и Спартак, като от 93-та си връща оригиналното название.

За кратко клубът е собственост на италиански инвеститори, но ситуацията не е особено цветуща и от 2003 г. отново компанията "Шкода", вече с германско участие, поема контрола върху клуба.

Именно в последните години настъпва и истинската златна ера в историята на "Виктория", като те се възползват и от слабото състояние на традиционните грандове "Спарта" и "Славия" от Прага, "Слован" (Либерец) и "Млада Болеслав".

Отборът играе в синьо-червени екипи, а сега на 41 години бившият национал Павел Хорват беше избран за играч номер 1 на века.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички