Партизан - Лудогорец - сблъсък за 3,4 млн. или за нещо много повече


Партизан - Лудогорец - сблъсък за 3,4 млн. или за нещо много повече
Снимка: БГНЕС

1348 0

В адската обстановка на "ЮНА" тази вечер двубоят между Партизан и Лудогорец ще определи кой ще премине в плейофния кръг на Шампионска лига. Освен огромния залог от чисто финансова гледна точка сблъсъкът носи и други нотки. Отборът, който победи, ще вземе минумум 2,1 млн. евро от участие на плейофа и евентуално още 1,3 млн. евро за влизане в групите на Лига Европа. Така минималната награда за спечелване ще бъде 3,4 млн. евро.

В Сърбия вчера обявиха, че мачът решава бъдещето не само на голяма част от играчите, но и на Партизан като цяло. Загуба от Лудогорец най-вероятно ще принуди Драган Джурич да разпродаде отбора или каквото може да пласира, а след това да предаде и клуба в чужди ръце. Огромната финансова криза, която е налегнала "гробарите", изглежда неразрешима. Точно заради това Лудогорец държи съдбата на Партизан в свои ръце.

Новият треньор на шампионите Георги Дерменджиев има две дилеми около състава. Първото колебание е дали да заложи на опитния тандем Дяков - Златински, или вместо Златински на терена да излезе Фабио Ешпиньо. С оглед на биткаджийския характер на мача обаче най-вероятно предпочетен ще бъде българинът.

Другата неяснота е в нападението. Треньорът трябва да реши дали да продължи да залага на Роман Безяк, или да включи изтърпелия наказанието си Жуниор Кишада.

От другата страна на полето пък се чакат няколко любопитни промени. Младият специалист Марко Николич вече може да разчита на звездата си Данко Лазович, който излекува травма, както и на младия Андрия Живкович. Те двамата ще започнат като титуляри.

Очаква се малко изненадващо на терена да излезе и Исмаел Беко Фофана, който беше извън групата преди седмица. Капитанът Саша Илич ще играе в средата на терена до Никола Дринчич, а Брашанац ще седне на пейката.

Вероятни състави:

Партизан: Лукач, Волков, Вуличевич, Трайкович, Станкович, Дринчич, Илич, Живкович, Нинкович, Фофана, Лазович.

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Ангуло, Моци, Александров, Дяков, Златински, Марселиньо, Александров, Мисиджан, Безяк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички