Лудогорец удържа Мидтиланд и взе първа точка в Лига Европа, Недялков и Десподов се контузиха


Лудогорец удържа Мидтиланд и взе първа точка в Лига Европа, Недялков и Десподов се контузиха
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11306 0

Българският шампион Лудогорец започна участието си в груповата фаза на Лига Европа с равенство срещу Мидтиланд. В много корав сблъсък, игран в Дания, "орлите" успяха да устискат ремито до края и завършиха при резултат 1:1.

Домакините определено ще съжаляват за изпуснатата победа, тъй като бяха по-активният отбор и създадоха доста повече голови ситуации (18 срещу 4), а превъзходството им при ъгловите удари бе още по-голямо - 13 срещу 2).

Разградчани обаче понесоха тежък удар, тъй като двамата най-добри футболисти на отбора бяха принудително заменени. Става въпрос за Антон Недялков и Кирил Десподов, като към момента не е ясно състоянието им.

Резултатът в днешния двубой бе открит още в 3-ата минута, когато Евандер центрира отлично към Исаксен, който се пребори с Антон Недялков и успя да отправи неспасяем удар с глава към вратата на Кахлина, който остана безпомощен. Лудогорец успя да изравни с първия си точен изстрел и първата по-опасна атака. В 32-рата минута Елвис Ману стреля наглед безнадеждно отдалеч, но след рикошет топката се озова в Кирил Десподов и току пред вратаря Олафсон. Първото докосване на българина не бе добро, но той все пак достигна топката и я чукна във вратата пред погледа на стража.

В другия мач от тази група Цървена звезда надделя над Спортинг Брага с 2:1 и поведе в класирането на група F. Следващият двубой за "орлите" от Лига Европа е именно срещу сръбския гранд - на 30-и септември в Разград.

СЪСТАВИ

Мидтиланд: Олафсон, Андерсон, Святченко, Далсгор, Жуниньо, Паулиньо, Ониедика, Евандер, Систо, Исаксен, Брумадо

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Са, Пластун, Недялков, Гонсалвеш, Баджи, Сантана, Текпетей, Десподов, Ману

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 1:0! С втората си атака домакините успяха да открият резултата. Евандер центрира технично към Исаксен, който се отличи с добро движение в наказателното поле, където бе намерен от подаването. Исаксен надигра Антон Недялков и отправи прецизен изстрел с глава, с който не остави шансове на Кахлина.

След изминаването на първите 10 минути от срещата първоначалният шок за "орлите" отмина и те започнаха да контролират повече топката, спирайки усиления натиск, на който бяха подложени. Атаки обаче все още липсваха към вратата на противника.

В 18-ата минута разградчани стигнаха и до първия си удар по посока вратата на Мидтиланд в срещата. Той бе дело на Алекс Сантана. Бразилецът стреля от далечна дистанция, но ударът му мина високо над напречната греда.

В 27-ата минута Мидтиланд бе много близо до това да удвои своя аванс. След центриране от ъглов удар се стигна до много опасен удар с глава отблизо, но топката мина с малко над напречната греда. Ситуацията обаче затвърди превъзходството на домакините, които към момента имаха 7 опита за гол срещу един-единствен на разградчани.

32' - 1:1! Ману стреля наглед безнадеждно отдалеч и след рикошет топката някак се озова в Десподов на върха на атаката - току пред вратаря Олафсон. Българинът не овладя по най-добрия начин, но въпреки това стигна топката и я докосна преди стража, отклонявайки я в мрежата му.

До края на полувремето Мидтиланд продължи да бъде по-активният тим и да търси попадението, докато българският шампион предимно се защитаваше и изчакваше нова възможност, каквато обаче не дойде за момента.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна с активна преса и сериозен натиск от страна на Мидтиланд. Само няколко минути след началото на полувреме се стигна до изключително неприятна ситуация за Лудогорец, след като Антон Недялков се контузи. Кракът му бе неприятно затиснат от тялото на Исаксен при единоборство и в крайна сметка българският национал и капитан на "орлите" не можа да доиграе срещата, въпреки че първоначално опита.

Само няколко минути по-късно положението стана още по-неприятно за българския шампион. Кирил Десподов влезе в единоборство с Далсгорд и също получи травма в игрова ситуация, която дори не завърши с нарушение. Голмайсторът в мача и играчът, наследил капитанската лента от Недялков, също бе принудително заменен!

В 64-ата минута Исаксен проби опасно отдясно и стигна до аутлинията, след което отклони към Систо в наказателното поле. Вторият стреля отблизо, но право в Кахлина, който се справи.

Няколко минути по-късно Жуниньо стреля отдалеч, топката се отклони в бранител на гостите и доби неприятна траектория, но все пак Кахлина се хвърли добре и изби в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо опасно. Секунди след това обаче Евандер задържа отлично топката и стреля добре от средна дистанция, но топката мина с малко над напречната греда.

До края на мача натискът на домакините бе жесток, но българският тим издържа и спечели първа точка!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският хегемон Лудогорец ще опита да стартира с успех в нелеката група, в която се намира. Съперникът обаче е много сериозен и дори е определян като сериозен фаворит в този сблъсък - Мидтиланд. Датчаните прекършиха мечтата на "орлите" през 2020 година, когато разградчани се бяха запътили към участие в групите на Шампионска лига. В онзи двубой Мидтиланд спечели с минималното 1:0 като гост и впоследствие игра в групите на най-престижния европейск клубен турнир.

Сега разградчани ще трябва да покажат на терена своя напредък, ако не искат отново да запишат катастрофално участие в Лига Европа, каквото бе това от последния им сезон. В тазгодишната им група са още Спортинг Брага и Цървена звезда.

Мидтиланд се намира в солидна шампионатна форма (6 победи и 2 загуби). Отборът обаче е без победа в редовните 90 минути от последните им 5 европейски мача (записвайки 2 равенства и 3 загуби). Освен това Мидтиланд е губил (и дори изоставал още на почивката) в последните му 3 мача от Лига Европа.

Плашеща тенденция за Лудогорец е, че е получавал поне 3 гола в последните си 5 мача от Лига Европа (именно след кошмарното представяне от миналия сезон в групите на турнира). Нещо повече - с всичките си загуби от миналата кампания "орлите" се превърнаха в едва 7-ия отбор в историята на Лига Европа, който губи всичките си мачове от груповата фаза.

Любопитно е да се отбележи, че в 3 от последните 5 двубоя на Лудогорец в Лига Европа има червен картон през второто полувреме от двубоя.

За българския тим няма да играят Каули Оливейра, Джордан Икоко и Вандерсон, като Пиерос Сотириу има леки проблеми и е под въпрос. Както е известно, Лудогорец ще е без своя старши треньор Валдас Дамбраускас, който е с коронавирус.

В отбора на Мидтиланд пък личи името на българина Божидар Краев, който обаче остана извън групата за двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички