"La Vanguardia": Кирил Домусчиев е българският Абрамович


"La Vanguardia": Кирил Домусчиев е българският Абрамович
Снимка: БГНЕС

3492 0

Още едно испанско издание обърна сериозно внимание на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев в деня на мача на разградчани с Еспаньол в Лига Европа. Заглавието на колегите от "La Vanguardia" е доста впечатляващо, то гласи: "Кирил Домусчиев, българският Абрамович". Материалът също засяга факта, че бизнесменът, извел "орлите" до 8 поредни титли в българското първенство, се увлича от всичко испанско.

"Той обича Испания, испанския футбол и говори испански. Затова си купи къща в Барселона, в която идва, когато бизнесът позволява", пише изданието и разказва историята с развиването на Лудогорец, като посочва, че целта на Домусчиев е била да "възпроизведе тики-така в България". Според "La Vanguardia", състоянието на члена на Изпълкома на БФС възлиза на 850 млн. евро.

"До 2011 година София беше епицентърът на българския футбол. ЦСКА (София) и Левски (София) монополизираха футбола. От появата на Лудогорец клубът спечели 8 последователни титли. Но за него да бъде шампион не беше цел, а средство за достигане до Европа. Като една пепеляшка в началото на турнира, сега Лудогорец е лидер в групата, в която е Еспаньол. Той разби ЦСКА (Москва) и Ференцварош и иска първото място", пише още испанското издание. А какъв любопитен материал за боса на "орлите" написа AS вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички