Дузпа класира изстрадано Лудогорец за 1/8-финалите на Купата на България


Дузпа класира изстрадано Лудогорец за 1/8-финалите на Купата на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5305 0

Шампионът на България Лудогорец постигна минимален успех над Спартак Варна с 0:1 като гост в мач от 1/16-финалите на Купата на България. Единственото попадение в срещата отбеляза завърналия се след дълго отсъствие Ихинио Марин, който се разписа от дузпа в края на първата част.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра Лудогорец за малко да открие резултата, но удар на Ротариу от малък ъгъл беше париран от вратаря Станислав Нисторов. В 25-ата минута Спартак Варна се добра до страхотен шанс за гол. След центриране от корнер Ибрям Ибрям отклони към Цветан Илиев, който на два пъти стреля към вратата на "орлите" от непосредствена близост, но не можа да вкара.

В самия край на първата част Лудогорец излезе напред в резултата. Доминик Янков беше фаулиран в наказателното поле на Спартак Варна, което принуди главния арбитър да посочи бялата точка. Зад топката застана завърналия се в игра Ихинио Марин, който нямаше проблеми да реализира - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част домакините претендираха за дузпа, но вместо това съдията показа картон за симулация. Постепенно темпото на игра спадна, а с това и головите положения пред двете врати. В 63' Спартак можеше да изравни резултата, но удар с глава на Георги Бабалиев премина на сантиметри от гредата.

След това и Лудогорец имаше добра ситуация за гол пред вратата на Спартак, но нямаше кой да я завърши. До края двата отбора не успяха да си вкарат повече попадения и "орлите" си тръгнаха с минимален успех от Варна.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец излиза срещу Спартак Варна, воден от Станислав Генчев, тъй като старши треньорът Валдас Дамбраускас продължава да е под карантина след положителен тест за коронавирус. Четирима основни играчи на разградчани пропускат срещата заради контузии - Кирил Десподов, Каули, Вандерсон и Антон Недялков.

Очаква се като титуляр да започне Ихинио Марин, който получи тежка контузия в мача с Монтана през октомври миналата година и досега се възстановяваше, като записа мачове за втория отбор на Лудогорец. "Орлите" стигнаха до 1/2-финалите на Купата през миналия сезон и сега са мотивирани да я спечелят.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Спартак: 1. Станислав Нисторов, 6. Генади Луго, 3. Ибрям Ибрям, 19. Никола Борисов, 11. Виктор Митев, 17. Цветан Илиев, 8. Георги Георгиев, 45. Даниел Начев, 7. Георги Бабалиев, 9. Мехмед Сабри, 5. Иван Колев

Лудогорец: 71. Кристиан Кахлина, 5. Георги Терзиев, 6. Шакил Пинас, 7. Алекс Сантана, 9. Ихинио Марин, 23. Кафумана Шоу, 24. Оливие Вердон, 29. Дориан Ротариу, 51. Илкер Будинов, 64. Доминик Янков, 75. Петър Георгиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички